O poveste simplă, cu un mesaj puternic: „În viață sunt oameni care nicioadată nu uită de noi”

-Spune-mi o poveste, o poveste frumoasă, nu urâtă.

-Mary, există povești triste, dar urâte nu. Chiar și acele povești din viață sunt frumoase, în pofida celor zile în care erau certuri, trădări, reproșuri. Totuși au fost și momente frumoase, momente care nu se pot uita.

-Da,atunci spune-mi o poveste pentru suflet.

-A fost o dată o fetiță cu ochii mari, cu sufletul curat și inima iubitoare. Într-o zi a plecat la piață dupa semințe. Pe drum a întâlnit un cățeluș drăguț, micuț. Era jucăuș, o urmărea, nicidecum nu dorea să o lase. Ajugând la piață vânzătoarea i-a spus că-i va da semințe, cu condiția dacă îi va da cățelușul. Ce zici, trebuia să i-l dea?

– Nu!

-Fetița a refuzat semințele și a luat cățelușul. Au devenit cei mai buni prieteni.Doar că într-o bună zi mama fetiței s-a îmbolnăvit grav. Cățelușul a vut grijă de ea și de fetiță. Făcându-se bine, mama fetiței dorea să stea cu ea, deoare s-a atașat de el. Ce crezi, cățelușul va sta cu mama?

-Nu știu, cu mama cred. Fetița are prieteni, doar…

-Cine a aleso pe fetiță? Cățelușul. De aceea el s-a întors la fetiță. Timpul trecea, iar fetița a devenit femeie.În viața ei a apărut un bărbat, pe care îl iubea foarte mult. De cățeluș ea uita, îl vizita rar. El îmbătrânea și devenea neputincios. Într-o zi a mușcat-o de mână. Ea nu putea înțelege de ce iubitul câinișor și-a înfipt colții în pielea firavă. Fiind bătrân și bolnav cîinele a murit. Doar după moarte fetița cu ochii mari a înțeles de ce bunul e prieten a mușcato.

-De ce?

-De câte ori se uita la semn își amintea de el, de acele zile care s-au jucat, au alergat sau a plâns lângă el, când a uitat de el.

-E o poveste tristă…

-Mary, în viață sunt oameni care nicioadată nu uită de noi, care mereu ne susțin, mereu ne înțeleg chiar și atunci când uităm de ei. Dar să știi că ei își vor lăsa amprenta pe inima ta. Și niciodată nu vei uita că nu te-au părăsit atunci când restul au facut-o.

Povestea mea preferată, am împărtășit-o cu voi, pentru că tot ce e frumos trebuie de spus, de zis, de arătat, nu de ascuns. Aveți grijă de cei care vă iubesc.

Cu drag, Mary!