O paradigmă profundă, care te va face să înţelegi semnificaţia colosală a schimbărilor!

Suntem dependenţi de un ciclu infinit de gânduri, care s-a conservat de ani sau chiar decenii în creierele noastre. Toate sunt similare, aproape identice. Iar noi, devenim treptat, tot mai ostili, mai cinici şi mai trişti.

Acţiunile noastre sunt dictate de o rutină bine-cunoscută, care deja a început să ne definească identitatea.

Nu ne oprim să tot spunem cât de obosiţi suntem. Continuăm să ne umplem dulapurile cu haine de un stil învechit, care au depăşit cu mult timp în urmă, spiritul contemporanietăţii. Mai continuăm să ne umplem sufletele cu ofense şi dezamăgiri, ce s-au adunat în urma a zeci de ani de evitare radicală a oricărui gen de schimbări.

Da, schimbările sperie. Dar ele sunt unica cale spre o detaşare absolută de trecut. Şi atunci când spunem trecut, avem în vedere depăşirea părţii sale triste, încărcate cu o energie negativă şi inutilă pentru un ulterior progres spiritual.

Este foarte important să ne preţuim trecutul pentru frumuseţile şi experienţele pe care ni le-a dăruit. Dar este şi mai important să ţinem minte cât de mult contează să fim concentraţi, cel puţin,  70% asupra prezentului, 20% asupra viitorului şi doar prin prisma melancolică a celor 10% rămase, să ne reîntoarcem în trecut.

De aceea, schimbările sunt esenţiale în acest context. Ele ne împrospătează spiritul, făcându-ne mai sensibili, mai afectivi şi mai fericiţi.

Nu uita că în lumea ta lăuntrică, nu există îndeajuns spaţiu şi pentru poverile trecutului şi pentru noile schimbări. Trebuie să-ţi eliberezi spiritul de orice gen de obiceiuri şi obişnuinţe necalitative, care iţi regresează felul de a fi, şi care te fac să te simţi, nu îndeajuns de satisfăcut de ceea ce eşti.

Crede în tine şi în capacitatea ta proprie de a depăşi orice gen de stereotipuri legate de vârstă, societate sau stare actuală a lucrurilor. Eşti atotputernic, eşti de-a dreptul fascinant, prin tendinţa de a-ţi schimba stilul de viaţă, viziunile şi aspiraţiile.

Nu te deosebeşti de ceilalţi fiind lipsit de noroc. Tu ai toate premisele şi condiţiile să-ţi schimbi viaţa – ACUM.
Tu, vei putea fi fericit!

Doar astfel, vei putea înţelege ce înseamnă adevărata ,,renaştere” spirituală!

Sursa :