O parabolă înțeleaptă despre sinceritate: iată cum poți să testezi sentimentele omului de lângă tine

Unul din cele mai neplăcute sentimente din lume este atunci când nu mai știi cu siguranță cine ești și ce îți dorești. Această nehotărâre devine mai amplă mai ales dacă nu ești sigur în afecțiunea față de o altă persoană. Este posibil să pierdem contactul cu busola interioară, care anterior ne ghida cu eficacitate.

Atunci înțelegem că ne aflăm într-o situație în care nu avem idee cum să acționăm.

-Știi, acum sunt atras concomitent de cinci femei. Acest lucru a început să mă preseze, dar nu știu cum să aleg una din ele.

-Testează-le cu sinceritatea.

-În ce mod?

-Imaginează-ți că ești absolut liber. Povestește-i fiecăreia despre celelalte femei.

-Dar cum mă va ajuta această metodă?

-Ai încredere în mine și încearc-o. Nu vei rămâne dezamăgit.

A trecut jumătate de an când prietenii iarăși s-au întâlnit.

-A fost un sfat bun. A  avut efect un efect neașteptat. Când am fost sincer cu ele despre celelalte femei, din start două au spus că nu sunt dispuse să aibă o relație cu mine.

Dar au mai rămas trei și aici se începe partea cea mai interesantă. În scurt timp am observat că nu pot să fiu sincer cu toate în egală măsură. Primei îi spuneam tot, celeilalte îi povesteam doar jumătate, iar ultimei nu mă simțeam confortabil să îi spun nimic.

În același timp despre una nu doream să le povestesc celorlalte, iar despre ultimele două nu simțeam nicio dificultate să vorbesc. Până la urmă am depistat că lângă mine există o persoană căreia pot să îi spun totul, dar secretele căreia nu vreau să le spun nimănui.

-Și anume pe acea femeie ai ales-o.

-Ai dreptate. Am ales-o pe ea. Cât de naiv n-ar suna, dar sinceritatea chiar este extrem de importantă pentru o relație.

-Această metodă a funcționat pentru că sinceritatea filtrează cel mai bine oamenii din jur și astfel ne dăm seama pe cine ne dorim alături și pe cine nu.

Sursa :