fb

O parabolă înțeleaptă care exprimă diferență dintre Rai și Iad

– Doamne, aș vrea să știu ce este Raiul și ce este Iadul.

Dumnezeu l-a dus la două uși, a deschis una și l-a poftit în interior. Acolo era o masă rotundă, mare, pe care era o farfurie mare plină cu mâncare, ce mirosea delicios. Simțea un miros atât de îmbietor, încât îi era greu să se abțină.

Oamenii care stăteau în jurul mesei arătau ca niște bolnavi înfometați. Toată lumea avea câte o lingură cu un mâner foarte lung atașat la mâinile lor. Ei puteau să ajungă până la vas și să-și ia de mâncare, dar din cauza mânerelor de la linguri (care erau prea lungi) nu putea duce lingura la gură. Omul a fost șocat de chinul lor.

Dumnezeu i-a spus: Ai văzut doar Iadul.

Atunci Domnul și omul au mers la cea de-a două ușă. Domnul a deschis-o. Scena văzută de acel om, a fost identică cu cea anterioară: o masă rotundă mare, un vas gigant, iar la vederea conținutului îi lăsa gura apă. Oamenii stăteau în jurul mesei, țineau aceleași linguri cu mânere foarte lungi, atașate la mâinile lor. Numai că de data asta, oamenii arătau bine hrăniți, fericiți și absorbiți în conversații plăcute cu ceilalți.

Omul a spus:
– Nu înțeleg.
– E simplu, a răspuns Dumnezeu, aceștia au învățat să se hrănească reciproc. Iar persoanele din cealaltă cameră (adica cei din iad) se gândesc doar la ei înșiși.