O modalitate genială de a răspunde la întrebarea „Ce mai faci?” Te va motiva să-ți trăiești cu adevărat viața!

Aveam în jur de 40 de ani, când am aflat că atunci când cineva te întreabă „Ce mai faci?”, poţi răspunde pur şi simplu „Mă bucur de viaţă”.

Această expresie am auzit-o pentru prima dată aici, în Israel.

Nu muncesc din greu, nu încerc să slăbesc, nu am probleme de familie şi nu hotărăsc nimic altceva, afară de spiritualitatea mea lăuntrică. Eu, pur şi simplu, mă bucur de viaţă! Acest răspuns laconic, dar atât de profund m-a inspirat prin farmecul său şi atunci, am hotărât că vreau să-mi trăiesc şi eu viaţa, aşa încât să pot răspunde cu această expresie, la orice întrebare de acest gen.

O primă lecţie în acest sens am primit-o de la un simplu proprietar al unui magazin. Într-o dimineaţă, fiind obişnuită cu ritmul absolut hiperactiv al orașului, am intrat ca un uragan în magazinul bietului om, care nici nu reuşise bine să-şi aranjeze produsele pe rafturi.

Eram agitată şi l-am rugat să se grăbească, pentru că aş putea întârzia la muncă. Atunci el a scos un ierpuraş mic şi alb şi mi l-a dat în mâini, spunându-mi să am puţină răbdare. Ceea ce e straniu că în momentul când mângâiam creatura, mi-a dispărut panica şi am încetat să mă grăbesc. Mă bucuram de viață.

După care au urmat multe alte lecţii de acest gen, care mi-au reamintit cât de frumoasă este viaţa.

Am realizat că cea mai bună cafea din Israel este în Tel-aviv. Am mai înţeles – caii sunt nişte animale splendite şi fermecătoare şi timpul petrecut cu ei este de-a dreptul vindecător.

Dar cu ceva timp în urmă mi s-a întâmplat o situaţie, ce putea să se sfârșească extrem de tragic. Era să-mi pierd fiica într-un accident rutie, şi exact după asta în timpul unei operaţii chirurgicale complicate. Până la urmă totul a fost bine.

Dar toate aceste evenimente triste m-au făcut să mă întreb de ce ne dăm seama cât de minunată e lumea şi oamenii care ne înconjoară şi ne iubesc doar într-un moment de criză psihologică, spirituală, etc., care ne aduce la o adevărată desperare.

Până la urmă, depăşirea acestei desperări momentale, se finalizează cu „Mă bucur de viață’” şi doar atunci oamenii izbutesc să-şi iubească cu adevărat vieţile!

Fiţi corecţi şi înţelepţi. Bucuraţă-vă de viaţă aici şi acum, pentru că doar aşa putem atinge fericirea supremă!

Osim haim! Mă bucur de viață!

Sursa :