O metodă simplă să devenim mult mai calmi

Cu ajutorul minții, noi percepem lumea din jurul nostru. Nici dragostea, nici ura nu au o semnificație pentru noi până când aceste sentimente nu vor fi bine procesat în capul nostru. Deoarece mintea este fereastra noastră către lume, trebuie să avem mare grijă să o menținem curată și clară.

Dacă nu suntem pe aceeași lungime de undă cu mintea, atunci ea nu ne va mai servi ca o coloană sonoră plăcută la felul cum se va desfășura călătoria noastră. Totul se va transforma într-un zgomot infernal. Fie că este vorba despre comunicarea negativă sau de anumite îndoieli nefondate, această afecțiune ne poate afecta dramatic viața. Acesta este și motivul pentru care este atât de important să realizăm acest lucru. Să învățăm cum să fim cât mai calmi. Pentru aceasta, trebuie să facem următoarele câteva lucruri:

Să învățăm să identificăm vocea minții noastre

Potrivit jurnalistului și autorului american Michael A. Singer, noi, oamenii, avem tendința de a nu vedea diferența dintre noi și vocea noastră interioară. Aproape toți se identifică cu această voce. O iau atât de în serios, încât încep să o asculte mai atent decât sfaturile oamenilor reali.

În viața noastră de zi cu zi, ne supunem acestei voci și o lăsăm să se implice în lumea noastră interioară. Pentru a înțelege mai bine acest lucru, Michael Singer oferă un exemplu în cartea sa „Mintea este liberă”: când cumpărăm o mașină, de fiecare dată când urcăm la volan găsim un defect. Criticul nostru interior găsește cel mai mic neajuns. Într-un final ajungem să nu ne mai placă această mașină.

Evitarea acestei bătălii nesfârșite se poate face dacă ne vom separa de vocea noastră interioară. Noi și vocea noastră interioară nu suntem același lucru. Doar noi suntem cei care o aud. Dacă vom asculta doar de vocea noastră interioară, vom ajunge să nu mai înțelegem care este cu adevărat părerea noastră.

Ca să facem o distincție clară, trebuie să ne prefacem că vocea noastră interioară este o altă persoană, o vecină care spune orice spune mintea noastră. Deci, putem înțelege că, dacă această persoană spune tot ce spune vocea noastră interioară, atunci nu o putem asculta și nu ne putem baza orbește pe veridicitatea cuvintelor sale. Aceasta este o modalitate excelentă de a sparge iluzia că mintea noastră are putere asupra noastră și de a o calma fără a lua în serios tot ce spune.

Să nu confundăm gândurile cu realitatea

În „101 Eseuri” scriitoarea Brianna Vista sfătuiește cum să facem diferența dintre gândire și realitate. De regulă, gândurile noastre au o nuanță de percepție subiectivă asupra lumii. Este incorect să evaluăm realitatea prin prisma opiniilor noastre.

Știind acest lucru și faptul că nu vom mai lăsa dorința de a lua gândurile prea în serios, acest lucru ne va ajuta să câștigăm controlul asupra vieții noastre. Mintea poate fi cel mai bun aliat al nostru. Trebuie să învățăm cum să o înțelegem și cum să ne înțelegem cu ea.