O lecție pentru toată viața pe care mi-a oferit-o soțul…

Odată, soțul mi-a oferit un cadou neprețuit. Mi-a deschis ochii la viață. Inițial nu l-am înțeles, chiar m-am simțit ofensată. Am spus că el nu știe nimic despre viața de familie, însă peste ceva timp am înțeles că a avut dreptate.

Când ne-am căsătorit, nu eram tineri. Eu aveam 36 de ani, iar el 42. Ambii deja aveam o carieră, ne simțeam împliniți de sine și aveam fiecare viziunea sa asupra vieții. Prima perioadă simțeam euforie, dar în continuare, hipnotizată de viața familială și de statutul de soție, am început să fac o greșeală după alta.

Am încetat să mai fac yoga și să învăț limba engleză. Am început să îmi petrec serile gătind. Îmi sunam soțul tot mai des când era la muncă, să mă interesez de ce face.

Am slăbit prea mult în tentativa de a fi o gospodină perfectă și am devenit victima circumstanțelor.

Țin minte ziua care m-a schimbat. Soțul stătea la bucătărie, bea lapte și urmărea cu indiferență cum tai cașcaval și roșii. Atunci el nu s-a mai abținut și mi-a spus:

-Eu nu am nevoie ca tu să devii servitoarea mea. Nu trebuie să îmi faci de mâncare zilnic, să speli tu toată vesela și să faci singură curat în casă. Nu suntem robii unui altuia. Eu nu sunt întreaga ta viață, ci doar o parte a ei. Dintr-o coincidență fericită ne-am întâlnit, îndrăgostit și am descoperit că suntem compatibili.

Mariajul ne unește, dar în afara lui trebuie să ne trăim viața. Nu încerca să faci să devenim o singură persoană. Nu pune interesele mele mai presus de ale tale. Nu încerca să te schimbi pentru mine, fii tu însăți. Fii femeia de care eu m-am îndrăgostit.

După aceste cuvinte el s-a ridicat și a plecat din cameră, iar eu am rămas în singurătate cu mine însămi, pentru a procesa tot ce am auzit.

Am încercat să mă abțin să plâng, mi-am strâns ultimele puteri și am sunat profesorului de engleză pentru a reînnoi cursurile. Apoi am făcut alte lucruri de la care mă îndepărtasem.

Din acel moment eu nu mă axez doar pe ideea de a fi gospodină. Din acel moment sunt eu însămi.

 

Sursa :