O frază pe care trebuie să încetezi să o tot spui, pentru a trăi mai bine!

Pot pune pariu că fiecare dintre noi, cel puțin o dată în viață, s-a dat bătut încă înainte de a începe o anumită acțiune. În acest fel ați contribuit la dezvoltarea anxietății voastre și la regresul stimei față de voi înșivă.

Trebuie să încetați. Chiar acum.

Vincent van Gogh afirma: „Dacă auzi o voce lăuntrică care-ți spune să nu mai pictezi, atunci pictează așa cum n-ai mai făcut-o până acum și atunci această voce va dispărea.”

De aceea, atunci când nu vă reușește un lucru, trebuie pur și simplu să vă apucați să-l faceți. Și problema e rezolvată.

În viață lucrurile sunt diferite. Dacă vrei să faci ceva, nu trebuie să aștepți o reverie supranaturală care te va înzestra cu o vocație extraordinară. Da, talentul e parțial ceva genetic, dar în mare parte el este compus din muncă, pasiune și experiență. Dacă nu lucrați asupra atitudinii voastre, nimic din ceea ce vă doriți sau vă planificați nu va avea loc.

Când vorbesc despre atitudine, am în vedere înlăturarea gândului „Nu voi putea face asta, nici n-are sens să mă apuc…” care este programat din timp în capul nostru și care ne face să renunțăm la tot ce contează pentru noi cu adevărat.

Această idee fixată în gândul nostru ne face să trăim o viață prozaică, lipsită de provocări intelectuale și pasiuni care ne-ar aduce o adevărată ascensiune spirituală și o iubire imensă față de existența noastră zilnică.

Lucrați asupra motivației voastre. Aflați toată informația posibilă despre ceea ce planificați să faceți. Impuneți-vă să vă mișcați din loc. Faceți-o în mod repetat și regulat.

Treceți peste voi înșivă. Obligați-vă să faceți anumite lucruri, chiar dacă uneori sunteți prea obosit și lipsit de voință.

Și credeți-mă, orice efort se va reflecta ulterior pe fața voastră, în forma unui zâmbet. Odată ce veți face ceea ce vă place cu adevărat, fericirea și armonia lăuntrică vă sunt garantate!

Sursa :