O femeie trebuie să fie cu bărbatul care îi va rezolva problemele, dar nu îi va crea altele noi

Nu ridici femeia în slăvi dacă spui că bărbatul ei este puternic, că el susține și de cele mai multe ori el rezolvă probleme. Pentru că simplu, el este bărbat. El are grijă. El oferă protecție. Dacă nu vrea să fie așa, nu face decât să se alăture femeii și să caute împreună câte un bărbat adevărat. Cât de dur nu ar suna asta. Și treabă nu au aici banii,  mușchii sau frumusețea. E vorba de atitudine. De rolul pe care îl joacă fiecare. Asta nu înseamnă că femeia trebuie să fie mai pasivă. Ea are de susținut, de încurajat, de iubit. Dacă ambii își doresc ca relația sau căsătoria sau fie și aventura să meargă, ar fi bine ca pe lângă sexul din noapte și florile de dimineață să mai fie și altceva.

O femeie nu va sta alături de un bărbat moale. Va trăi o zi, o lună, un an cu el, dar apoi va pleca, convinsă că pe lumea asta sunt alți bărbați capabili să o iubească cu adevărat. Iar un bărbat adevărat înseamnă un bărbat care îi poate oferi siguranță. Apoi protecție. Apoi încredere că el e omul potrivit. Apoi dragoste sinceră. Pentru că o femeie este dispusă să accepte un bărbat cu multe alte clișee, cu neajunsuri, cu imperfecțiuni, dar niciodată un bărbat moale. Asta dacă femeia este suficient de înțeleaptă și îndeajuns de capabilă să iubească un astfel de bărbat. Repet, doar o așa femeie va putea aprecia un bărbat cu atitudine și va putea accepta lumea lui. Pentru că dincolo de cerințe și atitudini, o relație sănătoasă cere reciprocitate.

O femeie nu suportă bărbații care se lasă rugați. Unei femei nu îi plac bărbații alintați. Pentru că de la bun început femeia, prin natura ei, e făcută să se alinte mai mult. Iar dacă într-o relație s-ar alinta ambii, este clar ce ar ieși din asta. Nimic. Nu că femeia se alintă mereu. Sau că așa stau lucrurile de fiecare dată. Doar că simplu, cine trebuie să fie cucerit: femeia sau bărbatul? Cine trebuie să ofere încredere că ziua de mâine va fi la fel de bună: femeia sau bărbat? Într-o relație sănătoasă, bărbatul oferă, femeia susține. Da, și o femeie oferă dragoste și încredere și susținere, ca să nu băgați zeci de argumente că femeia e acolo undeva sus și bărbatul face munca de rând într-o relație. Nu. Femeia e alături, mereu. Doar că repet, nu ridici femeia în slăvi dacă spui că bărbatul este cel puternic, că el susține și de cele mai multe ori el rezolvă probleme. Că așa sunt făcute lucrurile. Și da, credeți-mă, o femeie care are alături un bărbat cu atitudine va oferi de o mie de ori mai mult decât alta care trebuie să ia de fiecare dată singură atitudine.

O femeie trebuie să fie cu bărbatul care îi va rezolva problemele, dar nu îi va crea altele noi.