O femeie pleacă pentru totdeauna de lângă bărbatul care își permite aceste lucruri în relație

Ea alege să construiască, chiar și atunci când omul de alături nu este la fel de implicat și asumat. Ea alege să iubească din toată inima, chiar și atunci când sentimentele nu sunt reciproce sau când momentele de afecțiune lipsesc.

Găsește scuze pentru cuvinte și gesturi, lasă loc pentru comunicare sinceră, cedează în momente complicate, caută să asculte și să înțeleagă emoția partenerului. Însă toate au o limită. Atunci când atitudinea lui este toxică și distrugătoare, pleacă.

Nu este loc pentru încredere și recunoștință în relația unde manipularea și umilința sunt o normalitate. Micile momente de îndoială pot fi depășite, unele gesturi neptorivite pot fi iertate, dar dincolo de iertare există concluzii, reacții, detașări.

Un bărbat care își permite să jignească și să se joace cu sentimentele partenerei nu este demn de respect. El vine alături doar să profite de sinceritatea ei, pune presiune inutilă, o forțează să uite de propria lume de dragul lui, o amenință că pleacă.

În cele mai complicate momente nu este aproape, inventează tot felul de scuze sau chiar evadează prin ușa din spate, refuzând să se implice, să ofere soluții, să reacționeze demn în fața provocărilor, să fie acel bărbat responsabil și afectuos.

Este un scenariu care aduce multă durere și frică în sufletul femeii, o convinge că nimic nu mai poate schimba atitudinea lui toxică. Nu mai vrea să trăiască în minciună și iluzii, nu mai vrea să lupte cu disperare pentru o emoție falsă.

Atunci se retrage în propria lume

Bărbatul care își permite să trădeze încrederea și atașamentul sincer, care în loc să aducă siguranță în relație se preface și găsește alte priorități, care vrea să controleze fiecare pas și pune condiții atât de egoiste nu va putea păstra aproape o femeie iubitoare.

Este imatur emoțional atunci când lucrurile se complică, dezvoltă o gelozie bolnăvicioasă în loc să fie recunoscător pentru iubire, vorbește doar despre propriile nevoi și așteptări, fără a încerca să treacă dincolo de superficial și să înțeleagă ce simte partenera.

Părerea ei nu contează pentru el, alegerile ei sunt proaste și nepotrivite, cuvintele ei îl deranjează, visurile ei nu au valoare. Este comportamentul unui bărbat indiferent, gata în orice moment să trădeze și să caute altă aventură.

Acea susținere emoțională, acea conexiune, acele experiențe trăite împreună lipsesc sau se transformă într-o mocirlă a regretelor. El își permite să distrugă tot ce este construit din iubire, își permite să mintă și să ascundă lucruri importante.

Nu-i pasă ce simte femeia de alături, nu-l interesează ce impact pot avea anumite acțiuni, nu vrea să se schimbe pentru binele relației, chiar dacă tot ceea ce face este atât de nepotrivit pentru o relație sănătoasă.

Când o femeie înțelege că nimic nu mai are rost, când totul se rezumă la multă suferință și manipulare, la îndoieli și reproșuri, la critici și cuvinte urâte, se detașează emoțional și nu mai permite acestui om să aducă durere în inima ei.

© De Vorbă cu Tine