O femeie niciodată nu trebuie să economisească pe propria ei fericire

Cu părere de rău, o mulţime de femei economisesc pe seama lor. Cum se manifestă acest lucru?

Ajungând la magazin, femeia cumpără toate cele necesare copiilor, soţului, câinelui, iar pentru dânsa nu mai rămân finanţe şi ea renunţă la lucrul dorit.

Economia – e atunci când femeia are un şampon, o pereche de colanţi, o pereche de încălţăminte per sezon şi doar lengerie practică, nu şi frumoasă. În schimb copiii sunt îmbrăcaţi conform ultimilor tendinţe ale modei.

Atunci când tot amână shoppingul pentru ea.

Atunci când, deşi are bani, nu îşi cumpără nimic sie, doar strictul necesar.

Atunci când pe primul loc stă oricine şi orice numai nu ea însăşi.

Femeia care face economii pe seama sa:

– Îşi pierde farmecul.

– Viaţa ei nu pare uşoară şi atractivă.

– Chipul îi este îngreunat de probleme.

– Bărbaţii nici nu o observă.

– Aparea oboseala constantă şi lipsa oricărei motivaţii.

– Fericirea devine intangibilă.

– Aspectul fizic are de suferit.

– Ea devine o particulă invizibilă în societate.

– Din cauza lipsei de motivaţie ea devine plicticoasă.

– Oamenii nu o apreciază, chiar dacă ea prezintă ceva uimitor în sine.

De ce femeile economisesc pe sine?

În spatele acestor economii excesive se ascunde o mare frică şi un sentiment apăsător de vină. „Acum eu voi cheltui, iar mâine vom duce lipsă de bani şi toată familia va avea de suferit”

Acest gest este unul infantil. O femeie matură şi hotărâtă îşi asumă responsabilitatea pentru fiecare pas al său. Ea nu are nevoie de această milă forțată care o face să se simtă mai specială sau mai apreciată de cei apropiaţi.

O femeie matură nu îşi face sute de griji din cauza banilor pentru că ea nu se gândeşte non-stop la vieţile altora, uitând să se ia şi pe sine în calcul. Pentru ea propria persoană este la fel de importantă ca şi oricare alt membru al familiei.

O femeie matură şi decisă nu suferă din dorinţa de a fi jelită. Ea nu are nevoie de declaraţii pompoase, de parcă ar fi venit aici să sufere pentru alţii.

Dacă anumite aspecte nu permit să ai mereu grijă de tine şi să te poţi bucura constant cu ceva plăcut, acest lucru trebuie făcut de fiecare dată când ai ocazia. Cei ce te vor învinui sunt extrem de egoişti, ei ştiu a se iubi pe sine, dar nu şi pe cei de alături.

Sursa :