O femeie nepricepută își ține bărbatul din strîns, o femeie deșteaptă îl ține de mână iar o femeie înțeleaptă nu îl ține în nici un fel

Nu e neapărat să sufoci omul de alături ca să-l păstrezi. Nu e neapărat să demonstrezi mai mult decât e necesar, ca să primești un “da” drept răspuns. Nu e e neapărat să insiști până la disperare ca să te iubească. Și bărbații au limitele lor. Și bărbații se plictisesc de femei prea alintate sau prea posesive. Și bărbații se întorc și pleacă când li se oferă forțat dragostea. Nu e neapărat să presezi omul de alături ca el să rămână. Dar neapărat e să-l faci să vrea să fie alături, prin ceea ce ești tu.

Felul în care înțelegi relația voastră și pe tine alături de el contează la fel de mult ca și momentul dacă te iubește sau nu. Pentru că e firesc pentru toate femeile să cucerească un bărbat, dar e mai dificil să-l păstreze alături. Și cu siguranță nu-l păstrezi dacă implori dragoste. Nu păstrezi sufocându-l. Atunci nu mai e dragostea lui, dar insistența ta. El rămâne alături din milă și asta e cu mult mai dureros după, când va pleca. Nu presezi ca să păstrezi. Dacă unui bărbat i se impun reguli, el va căuta să le încalce. Dacă i se oferă dragoste sinceră, el va căuta să o primească.

Una e să vă oferiți unul altuia dovezi de dragoste și sinceritate și alta e să îl bănuiești de fiecare dată, să-l urmărești, s-o faci pe detectivul în loc să fii iubita lui. Una e să îl critici și alta e să îi explici. Una e să îl presezi și alta e să îl susții. Asta face diferența între femei nepricepute și femei înțelepte: pentru cele din urmă nu e neapărat să țină cu tot dinadinsul un bărbat aproape. El singur va rămâne alături, pentru că va aprecia felul ei de a fi. Și asta face diferența între femei fericite și nefericite. Pentru că alături de o femeie corectă un bărbat e și el cel mai bun, deci e de o mie de ori mai motivat să aducă zâmbet pe buzele ei cu fiece ocazie. Iubiți fără a presa și veți fi iubite.

O femeie nepricepută își ține bărbatul din strîns, o femeie deșteaptă îl ține de mână iar o femeie înțeleaptă nu îl ține în nici un fel. – citat cu autor anonim

Foto: favim.com