O bătrână de 109 ani afirmă că secretul longevității este simplu – „renunță să mai alergi după bărbați!”

Jesse Gallan, sărbătorindu-și aniversarea de 109 de ani, oficial a fost considerată cea mai bătrână persoană din Scoția. Într-un interviu ea a fost de acord să își destăinuie misterul unei vieți atât de lungi. Secretul a fost unul simplu și chiar haios.

Sfatul pe care l-a oferit Gallan tuturor femeilor a fost să mănânce zilnic hrișcă și să se țină departe de bărbați.

Sună destul de neobișnuit, însă ea chiar credea ca a ajuns la o vârstă atât de înaintă doar pentru că a renunțat la bărbați.

“Ei îți aduc mai multe daune, decât utilitate”, afirma Gallan.

Femeia aproape întreaga sa viață nu a fost dependentă de nimeni. Încă din copilărie ea a fost nevoită să muncească pentru a înfrunta dificultățile vieții.

Ea a părăsit casa părinților la vârsta de 13 ani și de atunci s-a întreținut singură. Ea a continuat să muncească până la bătrânețe, iar în tot acest timp nu a fost niciodată căsătorită.

Ea îndeamnă toate fetele și femeile să aibă încredere în propriile forțe și să nu cedeze niciodată în fața obstacolelor. Faptul că a luptat pentru condiții de viață mai bune au făcut-o mai rezistentă față de situațiile stresante. Ea și-a dezvoltat un mecanism de apărare care a motivat-o niciodată să nu să se dea bătută.

“Am muncit din greu și foarte rar mi-am luat zile libere”. Puterea ei este cu adevărat o inspirație pentru multe peroane.

Una din asistentele medicale din azilul în care locuia Gallen a spus că această femeie îi impune admirație în mod deosebit.

Cu părere de rău, în scurt timp după acest interviu Gallen a murit, însă exemplul ei fascinează  și în prezent.

Sursa :