„Nu trebuie să depinzi de nimeni”, mi-a spus mama când la ora 12 noaptea plângeam în hohote

„Nu trebuie să depinzi de nimeni”, mi-a spus mama atunci când la ora 12 noaptea eu plângeam în hohote cu temele nerezolvate, deoarece nu a venit mătușa să mă ajute. Eram obișnuită să-mi rezolv temele cu ea, din această cauză am așteptat-o până târziu. Logic că mama a refuzat să mă ajute, spunând că e obosită și vrea să se odihnească. A doua zi am primit o notă slabă, nici nu mă așteptam la una mare.

Doar că din acel moment mama mi-a explicat că în viață nu trebuie să depind de nimeni. Pentru că nici un om nu e obligat să mă ajute, să mă întrețină, orice om din viața mea are tot dreptul să mă părăsească sau să refuze pentru a mă ajuta. Eu sunt cea care trebuie să lupt pentru binele meu. Să-mi știu prețul. Niciodată nu am depins de un bărbat, nici nu m-am umilit în fața cuiva pentru bani.

Cunosc femei care depind de soți, de iubiți. Trebuie să-și ceară voie de la iubit pentru a-și cumpăra un ruj sau un parfum. Unora le este comod astfel. Altora le este frică să lupte pentru viitorul lor. Tu ești cea care alegi cum să trăiești. Eu prefer să nu dau explicații cuiva pentru ceea ce am cheltuit. Tu ce preferi? Să știi că ceea ce accepți, aceea și ai!

Cu drag, Mary!