Nu voi fi simplă! Permite-ți să fii complicată

Maturitatea şi complexitatea sunt momentele când ştii să-ţi vindeci rănile şi ştii să-ţi porţi cicatricile cu mândrie. Consilierii anume asta şi recomandă: să fii cât mai simplu, pentru ei este mai uşor. Poţi asculta aceste sfaturi sau poţi fi complicat, să te bucuri de viaţă şi să primeşti de la ea cât mai multă experienţă. 

Femeile mai complicate sunt adesea confundate cu cele triste, nefericite şi mereu li se spune cât sunt de complicate şi consideră acest lucru un dezavantaj. 

Ce este rău în faptul de a fi complicat? Asta înseamnă că ai mai multe motive pentru a înţelege profunzimea lucrurilor, dar şi multe modalităţi de a te distra. Poate fi o plăcere enormă. Persoanele complexe au sentimente mai clare şi reacţii mai evidente, au nevoie de mai puţine lucruri pentru fericire. Ele sunt atât de complexe, încât se pot bucura de lucruri simple. 

Dacă eşti mai complex, atunci, cu vârsta, lumea ta deveni multidimensională. Totul din Univers este diferit: tot ce se mişcă, totul îşi schimbă culoarea, forma, gustul, semnificaţia, culoarea…

A creşte înseamnă a dobândi multe moduri de a obține succesul în viaţă, de a ne împăca cu noi înşine şi cu viaţa. Să creşti nu înseamnă să ai o colecţie de pantofi sau să construieşti o nouă cameră pentru dressing. Asta nu e despre multe lucruri, dar despre noi interese, noi sentimente, noi aşteptări şi noi realizări. Despre multe alte modalităţi de a ne înţelege pe noi înşine şi a ne bucura de toate.

Experienţa se adună zi de zi, nu o vom putea ascunde. Încercăm noi lucruri, noi senzaţii, avem preferinţele noastre personale: culori, mirosuri, senzaţii… Aşa alegem totul: mâncarea, băuturile, oraşul în care să locuim, muzica pe care să o ascultăm, prietenii din viaţa noastră. Avem tot dreptul să alegem.

Fiecare alegere contează foarte mult. Facem o alegere din multitudinea de lucruri, oameni, sentimente. Toate acestea nu ne împovărează, dar ne uzurează viaţa. 

Să fim persoane complexe, chiar şi pe plan financiar. Oportunităţile financiare pot consolida toate alegerile noastre, dar nu le pot înlocui. Dacă ceva undeva nu a mers şi nu avem o resursă internă profundă: ataşamente mici, simpatii, iubiri, bucurii, oportunităţile financiare nu vor putea înlocui toate aceste alegeri. În viaţă trebuie să avem doar ceea ce ne place cu adevărat, doar ceea ce ne bucură, ceea ce ne face fericiţi.

Inclusiv ciudăţeniile noastre, micile bucurii care ne colorează viaţa zi de zi. Ştim ce ne face fericiţi şi ce anume ne supără. Ştim când anume simţim furie, supărare şi când simţim bucurie. 

Toate greşelile noastre ne-au făcut mai puternici, mai maturi. Ştim când să ne tratăm rănile şi când să mergem mai departe, ştim cum să nu ne mai simţim singuri sau cum să facem să nu ne temem de singurătate.

Atunci când simţim că am găsit locul sub soare, alegem să rămânem la umbră. Simţim o adevărată plăcere. Acum, putem avea încredere în noi înşine, în toate alegerile noastre. Ce este mai bine: micile bucurii sau plăcerile copleşitoare?

Cu adevărat fericiţi sunt acei oameni care pot prinde şi păstra momentele luminoase ale vieţii, văd sensul în ele şi se pot bucura de ele. Pentru a le afla, trebuie doar să avem încredere în noi.

Sursa :