Nu vei găsi omul predestinat ție atât timp cât vei ține aproape pe cel nepotrivit

Da, e dificil. Și nu, nu ești singurul care trece prin asemenea momente.

Cât de greu nu ți s-ar părea asta la moment, e important să reții ca nu ești singur. Nu ești unicul om care are de înfruntat astfel de greutăți. Poți să tot cauți cuvinte potrivite pentru a salva relația, pentru a readuce totul la normal, dar uneori e mai bine să te laș dus de val.

Te întrebi de ce eforturile tale nu au avut efect? De ce partenerul tău a rămas indiferent? Nu e cazul, asta te poate duce într-o stare de depresie. Dacă relația a stagnat, tu mergi mai departe.

Știu ca e ușor de spus și greu de făcut. Și e natural să vrei să întorci trecutul. Dar e firesc și să închei relațiile nesănătoase. Să le depășești și să îți cauți dragostea altundeva.

Ți s-a mai spus că meriți mai mult și ești demnă de a fi fericită? De ce nu ai ascultat atunci? Te tot convingi că realitatea e relativă și eventual totul se va schimba spre bine. Ești gata să înduri din nou și din nou suferințe, nutrind speranțe false.

Poți să tot cauți la infinit…

Stop! Realizează faptul că din moment ce te afli mai mult timp într-o relație toxică – cu atât mai greu îți va fi să o depășești.

Din alt punct de vedere durata în cauză nu joacă un rol prea important. E mai esențial nivelul de intimitate la care ați ajuns cu partenerul nepotrivit. Este evident că din moment ce atingeți o intimitate profundă va fi mai greu să ții piept despărțirii. Însă când înțelegi că partenerul tău nu apreciază și nu împărtășește același lucru, asta e decizia corectă.

Dar, foarte des, faptul că te lași dusă de val după încheierea unei relații te duce către cele mai frumoase rezultate. Și doar atunci realizezi că te simți mai bine fără persoana ce te făcea nefericită.

Trebuie să înveți să lași unele lucruri în trecut, să le uiți pentru a accepta o nouă realitate. Pentru a întâlni pe cineva nou. Acel cineva care îți va aduce din nou zâmbetul pe față și bucuria în inimă.

Sursa :