Nu vei găsi adevărata dragoste, până nu vei face aceste 10 lucruri extrem de importante

Adevărata dragoste e ca și căsnicia sau nașterea unui copil. Avem suficientă imaginație, dar rareori ne gândim ce trebuie cu adevărat pentru a o întâlni. Planificăm căsătoria, decât să ne imaginăm viața de cuplu. Într-un final, după ce luna de miere trece, ambii parteneri își dau seama că nu se cunosc și nu împărtășesc aceleași valori.

Adevărata dragostea nu înseamnă doar romantism. E acțiune, muncă, decizii zilnice. Pentru a fi iubit și a iubi matur trebuie să depui efort. Firește, dacă iubești cu adevărat, lucrurile se întâmplă mult mai ușor. Totuși, sunt momente importante de care trebuie să ții cont:

1.Ca să găsești omul potrivit, trebuie să fii tu însuți potrivit. 

Nu te grăbi cu relațiile, dacă nu ai propria ta viață echilibrată. Clarifică-te mai întâi. Ce nu a mers în relațiile precedente? Ce defecte personale te-au împiedicat să te implici?

Într-o relație trebuie să fie implicați doi oameni. Ambii se schimbă și ambii depun efort să meargă lucrurile bine.

2.Cunoaște-ți limitele. 

Ce este pentru tine 100% tabu într-o relație? Trădarea, alcoolul, minciuna – clarifică din prima. Apoi fii gata să respecți aceste limite. Să nu faci concesii. Nu-ți trăda principiile de dragul unui om imoral.

3.Adevărata dragoste crește pe comunicarea sănătoasă.

Trebuie să știi să comunici corect și la fel de corect să-ți exprimi emoțiile. Nu acuza și nu critica, începe discuția cu expresia: „Eu simt că…”

4. Adevărata dragoste nu este împotriva scopurilor și a dorințelor tale. 

Trebuie să știi ce vrei. Trebuie să știi ce vrea partenerul tău și să-l susții. Dacă lucrurile se bat cap în cap, îți va fi mult mai greu, dacă nu imposibil, să construiești o relație normală.

5. Fii activ și atent în relație.

Urmărește cu evoluează relația. Nu-ți fie teamă să iei decizii. Dacă vezi că partenerul tău are un comportament inadecvat, dacă este agresiv și nu-ți spune că ține la tine, pune capăt unui asemenea relații. Alege oamenii care știu că încrederea trebuie să o meriți.

6. Nu ești o jertfă. 

Poți să-ți controlezi viața. Oamenii deseori rămân blocați în relații nepotrivite, alături de oameni nepotriviți. Caută de fiecare dată motive. Încetează să fii o jertfă, fii un om care iubește și este iubit.

7. Trăiește cu un anumit scop.

Gândește-te ce este cu adevărat important în viața ta. Poți fi un om care-și decide singur soarta sau un om care lasă totul la voia întâmplării. Tu decizi.

8. Adevărata dragoste nu complică viața nimănui. 

Vor fi momente grele, vor fi încercări și nemulțumiri, dar în esență o relație bună, construită pe dragoste nu complică nimic.

9. Adevărata dragostea ne acceptă așa cum suntem.

Dacă cineva îți va cere să renunți la o parte importantă din tine de dragul lui, refuză. Atunci nu vei mai fi tu.

10. Adevărata dragoste înseamnă acțiune. 

Dragostea este ceea ce faci, nu neapărat ceea ce spui. Cere, dacă crezi că meriți. Oferă, dacă crezi că merită.

Adevărata dragoste înseamnă multă muncă. Abia când vei înțelege asta nu-ți vei face iluzii, dar vei dori să contruiești. Pregătește-te pentru acel moment. Fii gata să iubești sincer, din toată inima. 

Sursa :