Nu vei face tu – o va face altcineva. Nu vei fi tu alături – va fi altcineva. Nu vei ține tu de mână – va ține altcineva. Întotdeauna va fi altcineva

Suntem din plămada din care sunt făcute visele și dorințele noastre. Mereu vrem mai mult, îndrăznim mai mult, facem mai mult. Mereu gândim că suntem cei mai buni și că unele lucruri ne sunt predestinate, fără a trebui să le păstrăm apoi. Unii se cred atotputernici și doar când se trezesc față în față cu puterea altora înțeleg că mai sunt și limite.

Unii se obișnuiesc cu confortul unei relații mediocre, fără a-și da seama că cineva poate oferi mai mult. Unii păstrează o viață în ei o dorință și-un sentiment. Unii caută să îndrepte lucruri imposibile. Unii pur și simplu fac ceea ce trebuie. Unii dau greș. Unii iartă.

Nu există lucruri imposibile și nu există oameni de neînlocuit. În schimb sunt momente pe care nu poți să le trăiești a doua oară și oameni care nu se vor repeta niciodată. Fiecare moment și fiecare om își au predestinarea lor. Și fiecare gest și faptă a noastră există pentru a ajunge în momentul în care trăiești acel moment sau întâlnești acel om.

Nimeni nu va face în locul tău ceea ce vrei tu cu adevărat să faci. În schimb va face ceea ce gândește el. Așa că toate gândurile, oamenii de lângă și emoțiile trăite se pot schimba în dependență de ce am decis să facem într-un moment anume. O săruți cu drag sau nu. O îmbrățișezi sau nu. O ajuți sau nu. Ești acolo sau nu. Dacă ești, e bine. Dacă nu, va fi altcineva.

Întotdeauna va fi altcineva. Lucrurile în viață se întâmplă cu viteza bumerangului. Ceea ce facem se întoarce și ceea ce trăim alături de omul drag resimțim apoi. Dacă ești cu cineva, atunci fii alături. Dacă ai pe cineva, atunci scrie-i, sună, spune. Îmbrățișează. Dacă vrei să cucerești pe cineva, atunci cumpără flori, invită la o cină, fă un gest special, fă ceva.

Nu că nimeni nu o va face în locul tău. O va face. Și încă mai bine poate. Doar că atunci tu nu vei mai fi lângă, nu vei mai îmbrățișa și nu vei mai putea să ajuți. Lucrurile sunt simple și atât de complicate de fuga noastră pentru ceva mai bun, mai frumos, mai scump. Pe când ceea ce ai alături e cel mai scump și frumos. Și bun. Ea sau el, nu contează, te va iubi dacă îi vei demonstra că iubești. Va ține la tine dacă vei susține și vei fi lângă. Va avea încredere dacă îi vei da dovezi de încredere.

Va rămâne dacă prin tot ceea ce ești tu o vei face să vrea să rămână. Pentru că dacă tu nu vei face astea, va fi altcineva să o facă. Oamenii sunt nebuni, însetați după grijă, atenție, dragoste din partea altor oameni. E ceea ce dă sens unei vieți singure. Dacă ești acolo, ai șansa să fii un fericit. Dacă nu ești, riști să nu mai fii niciodată. La ce bun să riscăm cu fericirea noastră? E și cazul femeilor, și al bărbaților.

Nu vei face tu – o va face altcineva. Nu vei fi tu alături – va fi altcineva. Nu vei ține tu de mână – va ține altcineva. Întotdeauna va fi altcineva. De ce să nu fii tu?