Nu vă prefaceți că iubiți, iar apoi vă este indiferent, înșelați și plecați. Cafeaua mea e mai tare ca dragostea voastră

Nu vă prefaceți în dragoste. Dincolo de ce citiți, ce vedeți la alții, ce vă vine să faceți într-un moment de slăbiciune, contează ce simțiți pentru cineva. Ce simțiți și ce sunteți gata să oferiți. Iar când iubești cu adevărat, oferi totul. Nu vă prefaceți că iubiți și apoi fugiți pe ușa din spate. Plecați de parcă nu a mai rămas nimic, deși dimineața aveați totul. Sau sunteți acolo, omul iubitor lângă jumătatea voastră, sau recunoașteți că relația asta nu face nici cât o ceapă degerată, iar sentimentele celuilalt nu costă nimic. Nu mimați dragostea, trăind în agonie alături de cineva care merită mult mai mult. Nu fiți răi în dragoste, lăsând într-un moment de disperare. Riscați să distrugeți o viață de om înainte să o trăiască și riscați să vă pară rău mai mult decât credeți. Iubiți matur, sincer, cu devotament. Iubiți fără să vă prefaceți.

Nu vă prefaceți în dragoste. Lăsați emoțiile să ajungă la celălalt. Dacă nu sunt emoții, plecați. Fericirea adevărată vine din sinceritate, iar adevărul nu aduce decât încredere într-o relație. Iar unde este încredere e imposibil să minți sau să trădezi. Nu vă prefaceți că totul este bine când simțiți un spațiu gol alături. Vorbiți mai mult, trăiți mai mult, implicați-vă mai mult și nu căutați pe altcineva să schimbe lucrurile. Se iartă în doi, se împacă în doi și se iubește, tot în doi. Fiți sinceri când iubiți. Cel mai greu e să știi că omul pe care l-ai iubit mai mult decât pe tine te-a trădat. Și mai greu e să știi asta și să rămâi alături. Nu înșelați, că vă înșelați pe voi.

Lăsați toate sfaturile prietenilor, citatele și vorbele oamenilor străini și gândiți-vă: veți putea trăi fără omul vostru sau nu? Dacă da, rost nu are să vă legați trecutul de niște amintiri fără valoare. Dacă nu, nu vă prefaceți. Un pahar de whisky e mai tare ca sentimentele voastre. O ceașcă de cafea e mai tare ca dragostea voastră. Nu e suficient să spuneți că iubiți și apoi o viață să amăgiți. Nu e suficient să vă iubească cineva la nebunie și să considerați asta o normalitate. Fie iubiți, fie nu iubiți. Cale de mijloc nu există. Iar la mijloc e neîncrederea și minciuna. Cum va fi o femeie care se știe trădată? Ce atitudine va avea bărbatul care se știe înșelat? Nu vă prefaceți în dragoste, nu pierdeți timpul pe iluzii și iubiți.

Nu vă prefaceți că iubiți, iar apoi vă este indiferent, înșelați și plecați. Cafeaua mea e mai tare ca dragostea voastră. – citat cu autor anonim