Nu uita că femeia nu e obligată să stea acolo unde nu se simte bine

,,Fii soția mea!”, i-ai spus într-o zi frumoasă de vară. Uimită și nebună de iubire a răspuns de o mie de ori „Da!” A zis da pentru că te iubea, pentru că erai bărbatul ei, te venera, erai perfect cu toate defectele tale bărbătești. A zis da, pentru că dorea să-și împartă nebunia o viață cu tine. A zis da, pentru că dorea să aveți copii frumoși și o casă a voastră. A zis da, pentru că era gata să stea cu tine la bine și la rău. A zis da, pentru că te plăcea somnoros, obosit, cu bani sau fără, morăcănos sau cu dispoziție. A zis da, pentru că aceasta a simțit, a simțit că te vrea pentru totdeauna.

Da, e a ta. Femeia ta. Dar aceasta nu înseamnă să te porți urît cu ea. Certificatul de căsătorie și inelul de logdonă nu sunt cătușe. Respect-o, rămâi același bărbat care dorea să o cucerească. Cucerește-o în fiecare zi. Îndrăgostește-te de ea în fiecare oră. Admiră-i naturalețea și descoper-o. Iart-o când mai greșește. Ea doar te-a iertat de nenumărate ori. Ajut-o la treburile casnice și fii răbdător. Nu te transforma într-un bărbat dur, ursuz, nemulțumitor. Nu o trata ca pe un obiect casnic și sexual. Nu uita că femeia nu e obligată să stea acolo unde nu se simte bine. Are tot dreptul să plece.

Nu fi atît de sigur că un copil o va împiedica să -ți spună „ La revedere, te iubesc, dar nu te mai recunosc.” Mai devreme sau mai târziu va pleca dacă nu se va simți iubită. Va pleca când va obosi să lupte, să-ți demonstreze cât de mult te iubește. Nu uita că te-a ales pe tine din mulțimea de admiratori. Nu uita că sunt bărbați care ar face orice ca să fie lângă ei, nu o zi sau două. Dar o viață!

Cu drag, Mary!