Nu ucide feminitatea și atractivitatea din tine: încetează să mai economisești, răsfață-te!

Majoritatea femeilor suferă de așa numita boală – economisirea, care le ucide feminitatea. Propun să analizăm această problemă.

Ce înseamnă a economisi pentru propria persoană? Pleci la magazin sau la piață pentru a cumpăra cele necesare pentru copii, soț și părinți, dar pentru tine – mereu lași pe altă dată. Ai doar un șampon, o pereche de colanți, câteva haine ieșite din modă și vechi, în schimb soțul și copiii nu duc lipsă de nimic.

Este vorba de economisire – când decizi să cumperi ceva de calitate și scump, dar ajungând la magazin îți iei ceva ieftin și de proastă calitate. Economisești chiar dacă ai bani, nu te răsfeți cu nimic și îți cumperi doar strictul necesar, pui pe prim plan pe oricine – în afară de tine.

Economisirea se transformă într-un obicei dificil de tratat, pentru că niciun argument nu o să te convingă că trebuie să te iubești. O femeie care economisește își pierde farmecul, arată împovărată de probleme, ia naștere oboseala și nemulțumirea față de viață, iar fericirea devine imposibilă.

De ce economisești pentru tine însăți? Economiile ascund în sine frici și vinovății. Dacă nu cheltui bani, nu vei mai avea nici o vină – e o frică și o dorință copilărească.

O femeie stăpână pe ea însăși poate răspunde pentru acțiunile și deciziile sale.

Dacă economisești – problema nu e în bani, ci în principiul sacrificării. Îți sacrifici viața pentru alții și mereu îi crezi mai importanți decât tine. Odată ce economisești bani, economisești și timp. Nu dorești să cheltui, atunci cu ajutorul internetului vei găsi o mulțime de rețete pentru creme, măști și alte produse cosmetice.

Îți este milă să-ți cumperi haine scumpe – învață-te să coși, să combini culorile. Doar că o femeie care economisește nu va avea nici timp și nici dorința de a face ceva pentru viața ei.

Nu economisi niciodată pentru o alimentație sănătoasă, pentru produse cosmetice, lenjerie, pentru haine și starea emoțională. Trebuie să ai grijă de tine și de lumea ta interioară, trebuie să păstrezi spațiul interior departe de frici și anxietate.

Din acest motiv investește timpul, banii și energia în lucruri care te-ar scuti de stres și te-ar relaxa. Acestea pot fi dansurile, meditațiile, masajul, consultațiile la specialiști, poate chiar o carte.

Încetează să mai economisești, răsfață-te! Ai grijă de viața ta și nu uita: ești obligată față de tine însăți să fii fericită și să devii o femeie matură.

Sursa :