Nu trebuie să uiți. Important este să-ți amintești fără să te doară

Trecutul e o parte din noi. Poate cea mai nebună și misterioasă parte. Să crezi că poți uita totul e absurd. Nu poți uita ceea ce a fost parte din lumea și inima ta. Nu poți să lași undeva departe gânduri, locuri, săruturi, emoții care te-au schimbat și te-au transformat în omul de acum. Contează însă felul în care îți amintești de asta. Contează să înțelegi că nimic nu mai poți schimba, vrei tu sau nu vrei.

Nu uita, dar nici nu fi dependent de trecut. Forțându-te să dai uitării totul, riști să te minți pe tine și să te prefaci în fața la toți oamenii dragi din prezent. Riști să nu fii tu. Vrei să ascunzi ceea ce nu poate fi ascuns. Cel mai corect ar fi să recunoști ce ai trăit și cât de intens a fost. Sau cât de crud. Să accepți susținerea omului de alături. Să o faci fără a privi cu regret în trecut. Îți amintești și mulțumești sau taci, dar nu regreți.

Te zbați ca peștele pe uscat dacă încerci să-ți depășești limitele emoționale. Te lupți cu propriile umbre. Atunci te vrei altfel și altundeva, și e greșit. Încearcă să vezi lucrurile altfel. Ți-e frică de ce va spune omul din prezent? Dacă te iubește, te va susține. Ba mai mult, îți va transforma prezentul în motiv de fericire. Nu are rost să uiți. În schimb, are rost să nu-ți amintești de acel trecut de parcă l-ai vrea înapoi. Atunci lasă tot și concentrează-te pe prezent. Fii azi, nu ieri și nici mâine.

Nu trebuie să uiți. Important este să-ți amintești fără să te doară.

Foto: tritontv.com