Nu trebuie să-ți ceri iertare. Trebuie doar să nu-mi rănești sufletul

Nu trebuie să-ți ceri iertare. O faci de atâtea ori, știind că voi ceda în fața dragostei, în fața îmbrățișărilor și a cuvintelor tale dulci. Dar numai tu știi cât de mult mi-ai rănit sufletul înainte de asta. O dată, de două ori, de trei… A devenit o tradiție în relația noastră. Încerci să promiți că nu se va mai repeta, că te vei schimba, îmi spui că-ți pare rău. Dar lucrurile iau o întorsătură nefavorabilă de fiecare dată când o dai în bară. Îți ceri iertare, dar ce rost mai are iertare când îmi rănești sufletul?

Ai dreptate, femeile care iubesc sunt puternice. Pot ierta, pot accepta multe lucruri, se pot sacrifica de dragul acelui bărbat care le-a făcut să uite de toate. Dar ține minte că tot femeile într-o zi pot să închidă calea spre inima lor și, răpuse de indiferența omului de alături, pot pleca. Pur și simplu se detașează de amintirile care le-au făcut să sufere atât de mult.

Și eu pot pleca. Prefer să zbor, decât să-mi tai aripile. Prefer să regret ceva timp, decât să sufăr o viață. Nu-ți pasă: iată rezumatul perfect al relației noastre. Îndrăznești să-ți ceri de fiecare dată iertare, decât să vezi motivul greșelilor pe care le faci. Și mă cerți apoi că eu sunt de vină. Poate și ai dreptate: de vină e naivitatea mea, dorința să te mai cred. Tu dragule nu trebuie să-ți ceri iertare. Trebuie doar să nu-mi rănești sufletul!