Nu toți oamenii acceptă schimbarea în plan personal: nu ești obligată să-i forțezi

Când ești tânăr, drumul vieții tale pare frumos și sigur. Viața ta nu este atât de diferită de cea a majorității oamenilor pe care îi cunoști. Mergi la aceeași școală, studiezi aceleași materii, participi la aceleași activități.

Apoi mergi la o facultate, apoi îți alegi un serviciu. Ai aceleași standarde de bază și așteptări pentru viața ta. Dar pe măsură ce îmbătrânești, începi să vezi diferențele.

Vezi că unii oameni sunt mulțumiți de felul cum au gestionat problemele din viața lor, în timp ce altora nu le-a reușit acest lucru.
Vezi că unii oameni se schimbă, iar alții nu. Nici măcar nu au încercat să o facă.

Vezi că cineva a evoluat în plan personal, altcineva nu.

Vezi care sunt consecințele caracterului, deciziilor corecte sau nu ale unor oameni. De-a lungul vieții vei privi în urmă și vei realiza că sunt mulți oameni pe care îi cunoști de ceva timp, dar care au rămas acolo unde erau înainte. Nu din punct de vedere geografic, dar emoțional, mental și personal.

Sunt acei oameni care încă mai sunt îngrijorați de acele mici și neimportante drame. Care încă mai încearcă aceleași trucuri pentru a demonstra că ei sunt cei care au cel mai mare succes. Nu neapărat pentru că sunt oameni răi, ci pentru că nu s-au maturizat niciodată.

Ideea este simplă: nu e treaba ta să le spui ce să facă sau că ar fi trebuit deja să o facă. Nu este treaba ta dacă ei au reușit sau nu să-și facă proiectele, să-și realizeze visurile.

Propria ta creștere te impune să-ți scoți din minte toate presupunerile, ideile, imaginile imaginare ale vieții cuiva, desenate în mintea ta pe baza informațiilor adunate de pe rețelele de socializare.

Nu ai venit în această lume pentru a judeca creșterea personală a cuiva, ci pentru a crește tu însuți. Afirmația precum că o persoană este prea încurcată în propriile gânduri nu are absolut vreo tangență cu tine.

Nimeni nu este capabil să înțeleagă pe deplin călătoria vieții unei alte persoane. Nimeni nu știe dacă ceea ce fac aceste persoane este exact ce ar trebui să facă. Nu știi astfel de lucruri și nu poți forța pe cineva să crească anume în direcția pe care tu o consideri corectă.

Nu poți decât să le oferi posibilitatea de a face propriile alegeri și să speri că și alegerile pe care tu personal urmează să le faci vor fi corecte.

Sursa :