Nu tolera niciodată aceste 6 tipuri de comportament negativ – viaţa este prea scurtă

Comportamentul negativ al unor persoane nu este problema noastră, dar a lor. Niciodată şi nimănui să nu permitem să ne strice viaţa. Oamenii sunt uimitori şi imprevizibili. Ei vor face întotdeauna ce vor, fiindcă asta e natura lor. Nimic nu este ieşit din comun. Unii oameni se comportă într-un anumit fel nu pentru că vor să ne umilescă, dar pentru că sunt diferiţi. Atunci când comportamentul lor începe să ne afecteze viaţa, nu trebuie să permitem acest lucru. Nimănui nu trebuie să permitem să ne trateze umilitor sau josnic. Dacă cineva are un asemenea comportament faţă de noi, trebuie să îl oprim. Să ne iubim şi să ne preţuim pe noi înşine. Este dreptul nostru să alegem cu cine să mergem alături prin viaţa asta şi cui să îi dăm drum liber. Care sunt cele câteva tipuri de comportament negativ, pe care noi categoric nu trebuie să-l tolerăm:

1. Cineva îşi aduce aminte de noi doar când are nevoie

Aceşti oameni practic deloc nu se interesează şi nu le pasă de noi. Niciodată nu ne telefonează, nu ne vizitează atunci cînd suntem bolnavi, sau doar să întrebe ce mai facem. Îşi aduc aminte de noi doar atunci când au nevoie de ceva anume. Chiar dacă mult timp nu au dat nici un semn de viaţă, apar în viaţa noastră ca şi cum nimic nu s-a întâmplat, cerând ajutor. Iar dacă sunt refuzaţi, se supără foc. De aceea trebuie să scoatem aşa persoane din viaţa noastră.

2. Permanent suntem criticaţi şi înjosiţi

Dacă o persoană nu face nimic altceva decât să ne critice şi să ne înjosească, atunci ea nu are ce căuta în viaţa noastră. Cel care doar critică şi ne scoate într-o lumină proastă, nu este nici prietenul şi nici măcar cunoştinţa noastră. Este doar un om josnic. Nu trebuie să ne simţim incomod să îi spunem în faţă că nu suportăm şi nu acceptăm asemenea atitudine.

3. Cineva permanent concurează cu noi

Aceasta poate fi o persoană aparent grijulie şi drăguţă, dar în realitate ne simţim ca un cal de curse pe lângă acestă persoană. Ea
mereu este în concurenţă cu noi. Viaţa însă nu este un eveniment sportiv. Majoritatea dintre noi trebuie să muncească din greu pentru a nu rămâne în urmă. De aceea acest tip de persoane nu sunt prietenii noştri. Sunt doar nişte persoane care ne invidiază şi visează la momentul când noi vom ceda.

4. Persoanele care se dau drept jertfă

Asemenea jertfe sunt multe în ziua de azi. Acești oameni se prefac insultaţi şi amăgiţi, dar cu adevărat sunt nişte manipulatori şi
mincinoşi. Scopul lor este să ne forțeze să facem tot ce ei îşi doresc. Sentimentele noastre pe ei deloc nu îi interesează. Să nu ne lăsăm păcăliţi de vocea lor tristă şi privirea lor jalnică. Să-i scoatem din viaţa noastră!

5. Cineva care iubeşte să lovească pe ascuns

Este acea persoană care se poartă bine şi frumos, însă dacă vede că ne-am pierdut vigilenţa, neapărat va face vreun truc murdar. Cel mai tare iubeşte să lovească pe neaşteptate, atunci când ne aşteptăm mai puţin. Persoana aceasta se simte ca un câştigător şi se bucură de neplăcerile şi necazurile altcuiva.

6. Persoanele care mereu aşteaptă să fie lăudate şi ridicate în slăvi

Mereu simt nevoia de laude, de admiraţie. Aceşti oameni trebuie puşi la punct. Noi nu avem obligaţia faţă de nimeni să le hrănim alter-egoul lor. Avem lucruri mult mai importante de făcut.