Nu tolera aceste comportamente din partea nimănui și vei trăi mai bine

Modul în care accepți și tolerezi comportamentele altora influențează decisiv atitudinea lor față de tine. Ei vor reacționa exact așa cum le permiți. Mereu ai încercat să fii cât mai îngăduitoare și, din iubirea pe care o porți în suflet, să tolerezi lucruri care nu ți-au fost pe plac.

De dragul acestor persoane, ai acceptat foarte multe situații care te-au afectat negativ în mod direct, doar pentru că aveai inima bună. Doar că la un moment dat vei ajunge să te simți depășită emoțional, folosită de cei în care ai avut cea mai mare încredere.

Dacă vrei o schimbare benefică în viața ta, încetează să mai tolerezi astfel de comportamente și vei vedea schimbări:

1. O persoană este cu tine doar când are nevoie

Nu îți va fi greu să-ți dai seama când o persoană face parte din viața ta doar pentru că o ajuți. Imediat cum acest ajutor încetează, dispare și persoana. Fugi de cei care te folosesc și abia așteaptă să obțină beneficii din prietenia cu tine.

Scoate din viața ta persoanele care cred că pot profita de bunătatea ta în orice zi și la orice oră, fără să fie și ele alături de tine atunci când ai nevoie de ele. Nu este vorba despre prietenie, nici despre empatie.

2. Ești acuzată și judecată nefondat

Acuzațiile și criticile nefondate dor mult, mai ales dacă vin din partea persoanelor în care ai avut cea mai mare încredere. Ai sperat că vor fi primele care te vor ajuta și te vor susține, doar că totul s-a întâmplat exact invers.

Astfel de situații te vor face tot mai mult să te îndoiești de sine, mai ales dacă se vor repeta. Acuzațiile însă sunt o parte din forma lor de manipulare. Acest lucru nu înseamnă decât că locul acestor persoane nu mai este în viața ta.

3. Ești bârfită pe la spate

Din moment ce afli că ai fost bârfită de omul drag sufletului, toate momentele frumoase se șterg de parcă nu ar fi existat. În față îți zâmbește, îți spune lucruri frumoase, iar pe la spate are loc în întreg proces de umilire. Evită asemenea oameni.

4. Cineva se consideră mereu superior ție

Atitutinea de superioritate face ca între două persoane să apară nemulțumiri, care iremediabil vor duce la ruperea prieteniei. Celălalt se consideră superior ție și încearcă să-și demonstreze această stare prin atitudinea lui. Cu siguranță nu ai nevoie de persoane care aparent se consideră a-ți fi prieteni, dar în realitate abia așteaptă momentul când vei greși.

5. Ești tratată nedemn

Ai observat că cei care se consideră prietenii și oamenii tăi de încredere te tratează cu răceală, cu indiferență. Au o atitudine absolut nedemnă față de tine, ceea ce te supără foarte mult și te face să-ți pui calitățile și abilitățile la îndoială.

Ei te pun în cele mai penibile situații și te lasă să te descurci singură cu problemele tale, fără să-ți ofere susținere. Ești tratată tot mai nedemn, dar știi că nu ai meritat acest lucru. Nu trebuie permiți acestor persoane să facă parte din viața ta.

6. Cineva are așteptări exagerate din partea ta

Nimeni nu are dreptul să-ți ceară să faci lucruri care nu te reprezintă, care nu fac parte din limitele sau valorile tale morale, motivând că sunteți prieteni sau iubiți, deci ar trebui să faci tot ce ți se cere în numele iubirii sau al prieteniei.

Atunci când cineva are așteptări prea exagerate de la tine, să știi că nu o face cu intenții pure, doar vrea doar să se folosească de prietenia ta, de bunătatea și iubirea ta față de acea persoană.

7. Relații condiționate

Fiecare om are dreptul să fie o persoană liberă în acțiuni, în decizii, în spațiu și timp, fără a se simți condiționat în vreun fel. Atunci când într-o relație, fie ea de prietenie sau de iubire apar restricțiile, apar condițiile, aceasta nu mai poate fi o relație sănătoasă și echilibrată.

Este relația în care cineva va încerca să-ți controleze orice gest și acțiune. Te face să devii dependentă de acea persoană, să aibă control deplin asupra ta. Nu ezita să te îndepărtezi de asemenea oameni.

© De Vorbă cu Tine