Nu-ți poți vindeca sufletul acolo unde ți l-ai otrăvit. Mergi înainte, renunță la unii oameni, acceptă-i pe alții și nu-ți fie frică

Nu-ți poți vindeca sufletul acolo unde ți l-ai otrăvit… E timpul să mergi înainte!

Scriu, ținând în inimă ideea că întotdeauna e timpul potrivit pentru o schimbare spre bine, o experiență nouă și un pas înainte.

Nu e vorba de cei care abia au trecut prin ceva semnificativ și trebuie să-și echilibreze ființa, procesând lecțiile recente ale vieții.

Din nou, e vorba despre oamenii obosiți, despre cei care au în suflet premisa unei mari ambiții nesatisfăcute. Ei sunt cei care au nevoie de ajutor mai mult ca oricine altcineva.

Dacă simți că realitatea care-ți colorează esența în ultima perioadă te împovărează, oprește-te.

Dacă simți că oamenii cu care interacționezi zilnic nu îți mai colorează viața, oprește-te.

Dacă ceea ce faci nu îți mai animă viziunile într-o manieră fascinantă, oprește-te.

Totuși, dacă această pasivitate psihologică e deosebit de avansată, cel mai probabil ai nevoie de un catalizator din exterior.

E adevărat, cât nu ne-ar convinge motto-urile motivaționale contemporane că suntem atotputernici, rămânem a fi oameni. Și e în regulă să avem nevoie de ajutor…

Acest stimul despre care scriu, ar putea avea o natură cât se poate de diversă. Mai mult de atât, l-am putea provoca chiar noi înșine.

De exemplu, renunțând la responsabilități pentru o săptămână, pentru o cauză profund spirituală – pentru o CĂLĂTORIE.

De aici începe schimbarea. Călătoriile ne cultivă sufletul cu o senzație de eliberare de la rutina toxică, cu amintiri și desigur, fac loc oamenilor noi.

Călătoriile sunt un pas mic și nu pot fi comparate cu radicalismul de a ne muta într-un alt oraș/țară. Dar e cel mai bine să începem cu pași mici și bine gândiți.

Ne-am putea plănui mai întâi totalitatea acțiunilor, dar și timpul pe care l-am investi în adunarea finanțelor suficiente, pentru călătorie. După care am putea alege destinația și rezerva biletele preventiv, pentru a mai salva niște bani.

Obișnuim să complicăm lucrurile prea mult, dar în realitate, având un plan adecvat, totul e posibil.

Rețineți: Nu vă puteți vindeca sufletul acolo unde vi l-ați otrăvit!

Iată de ce, uneori, e bine să evadăm din el, măcar periodic, pentru a ne reaminti că lumea nu se limitează doar la ce se întâmplă în jurul nostru…

D.