fb

Nu-ți pierde timpul văicărindu-te

Nu-ți pierde viața plângându-te mereu. Omul care mereu caută doar defectele, rareori găsește ceva diferit. Dă-i voie vieții să fie o exclamație de bucurie, nu o scuză plictisitoare. Orice om care se tot văicărește spune că succesul este doar un noroc.

Copii se nasc optimiști, dar lumea încearcă din răsputeri să-i salveze de „iluzii”. Dar ce este adevărat așa și rămâne: cu cât mai mult te plângi, cu atât mai puțin obții. Viața plină de nemulțumire este ca o groapă adâncă. Diferența dintre o groapă și un mormânt o face doar timpul. Spiritul nemulțumirilor vine la început ca un vizitator ocazional, apoi ca un oaspete, iar în cele din urmă devine stăpânul.

Unii oameni văd întotdeauna doar răul într-o situație. Cunoști astfel de oameni? Lucrurile mici afectează doar sufletele mici. Unii oameni sunt destul de siguri că ar putea muta munții, doar dacă cineva ar muta toate pietrele din calea lor. Cei mai dezamăgiți oameni sunt cei care profită doar de ceea ce se află în mâinile lor.

Plângăcioșii sunt în căutarea companiilor potrivite pentru ei. Ei atrag aceiași oameni și îi resping pe cei care gândesc pozitiv.

Nu te plânge. Roata care se aude cel mai tare, este înlocuită în primul rând. Dacă te plângi pe oameni nu îți mai rămâne timp să-i iubești.

Te-ai născut original, nu muri o copie – John Mason

via