Nu-ți fie teamă de schimbările din viața ta: iată motivele să le accepți din tot sufletul

Niciodată nu am fost un om impulsiv, curajos și pregătit pentru orice aventură. Întreaga mea viață conștientă simțeam frică ori de câte ori mi se deschidea oportunitatea, pentru a explora o nouă trăire.

Mai mult de atât, odată ce-mi asumam riscul de a ieși din propria-mi zonă de confort, se întâmpla să am atacuri de panică, să fiu „înghițită” de anxietate. Dar timpul trece și odată ce devin mai matură realizez tot mai mult că îmi pot controla aceste porniri lăuntrice și că am suficientă putere pentru a le domina.

De aceea, am decis să-mi împărtășesc experiența, încurajându-vă astfel să renunțați la fricile voastre și să întâmpinați, cu drag, schimbările. Iată câteva lecții pe care le-am învățat!

Deschiderea către schimbare se datorează dispoziției sufletești, nu factorilor din exterior

Întotdeauna am simțit că nu e momentul potrivit, că nu e locul potrivit și că nu am persoana potrivită alături, pentru a întreprinde ceva. Și nu vreau să spun că totul era perfect în exterior, iar eu, pur și simplu, nu observam asta. Nu e adevărat. Circumstanțele erau diferite, uneori plăcute, alteori – provocatoare. Dar nu asta era ceea ce conta, de fapt. Problema era că eu însămi nu eram însuflețită de premisa schimbărilor. Eu însămi refuzam și să mă bucur de viață așa cum era și să o schimb, dacă nu-mi plăcea.

Abia acum înțeleg că totul pornește din inimă și dacă ne lăsăm ghidați de un vis sau un scop semnificativ, niciun factor din exterior și niciun fel de frică nu ne poate reține în calea către schimbare.

Nu există o altă cale de a crește spiritual, decât prin SCHIMBARE

Fiecare are o proprie filosofie a vieții pe care nu risc să o contest. Totuși, viața are câteva instrumente fundamentale cu ajutorul cărora dirijează acțiunile fiecărui om, iar schimbarea este una dintre ele. Indiferent de calea pe care am ales-o, de confesiunea de care ne-am lăsat profilați și de oamenii pe care i-am iubit și îi iubim, schimbarea este ceea ce ne unește pe noi toți.

Ea ne împinge să mergem înainte, să creștem, să descoperim și să învățăm. Ea este forța care ne zdrunciună stima de sine, care ne lasă cicatrici și care ne creează cele mai senzaționale amintiri. Schimbarea este cea care ne apropie de cine suntem cu adevărat.

Cel puțin din acest motiv, merită să renunțăm la frici și să ne avântăm într-o viață împlinită! ♡

Daniela M.