Nu-ți fie frică să riști să să iubești omul, alături de care te simți vulnerabilă

Iubirea este un sentiment reciproc, așa că, dacă tot riscăm să ne deschidem inima cuiva, să ținem minte că și partenerul nostru va face la fel.

Să riscăm e greu și e înfricoșător, dar sentimentul de a ne depăși propria frică și de a atinge obiectivul propus ne oferă sentimente pur și simplu de nedescris, mai ales atunci când depășim toate fricile din dragoste.

Totul începe cu decizia de a ne deschide inima, permițând unei alte persoane să ne cunoască cu adevărat. De aceea este bine și foarte important să arătăm lumii felul cum suntem cu adevărat, dar nu cum am vrea să fim.

Să iubim, să ne asumăm riscuri, să căpătăm încredere

Dacă greșim: să încercăm din nou, dar niciodată să nu lăsăm frica să ne încurce să ne deschidem inima către o altă persoană care este gata să facă sacrificii pentru noi. 

Nu oamenii sunt cei care ne fac fericiți, dar gândurile.

Nu oamenii sunt cei care ne fac să fim triști, dar emoțiile.

Nu vârsta ne face să ne maturizăm, dar experiențele.

Nu trebuie să ne fie frică să întâlnim persoane, să le lăsăm să intre în viața noastră. Nu trebuie să ne fie frică că ne vor răni, la fel cum au făcut-o alții în trecut.

Dragostea și este dorința de a risca.

Există multe opinii despre cât de bună sau rea este ideea de a risca într-o relație romantică. Doar că, în cele din urmă, nu mai prea contează, pentru că noi toată viața ne asumăm o mulțime de riscuri. Frica este cea mai puternică armă de pe acest pământ.

Frica de a nu fi răniți, frica de a nu face greșeli, frica de a nu părea ridicoli, de a nu reuși să ne atingem obiectivele. Frica ne poate împiedica să ne îndeplinim visele, să reușim și chiar să avem încredere în cei care ne doresc binele.

Da, avem toate motivele să ne temem să ne deschidem inima și sufletul în fața cuiva necunoscut. Dar dacă vom continua să ne ascundem de iubire, ne vom face rău nouă, dar și celor de lângă noi. Dacă vrem să ne fie vindecate rănile din trecut, este foarte necesar și important să permitem unei alte persoane să ne ajute în acest sens. 

Timpul ajută vindecarea oricărei răni și dureri.

Mai devreme sau mai târziu, dragostea ne va depăși oricum, acest lucru este inevitabil. La urma urmei, oamenii au fost creați să iubească și să fie iubiți. Iubirea este cel mai frumos, dar în același timp și cel mai de neînțeles sentiment. Teama de a fi vulnerabili este ceva normal.

Altfel, nu ar merita. Nu am învăța acele lecții prețioase de viață, începând cu primul sărut și prima despărțire. Toate întâlnirile și săruturile sub clar de lună ar fi uitate prea repede, dacă nu am risca totul de dragul iubirii. Cel mai important element în toată această formulă este încrederea.

Trebuie să avem încredere că noua noastră iubire este persoana potrivită, că va fi cea care ne va prinde atunci când vom cădea, că va face pentru noi totul pentru a ne simți în siguranță, iar noi, la rândul nostru, vom proceda exact la fel. 

Fiecare din noi trebuie să fie capabil să ia singur decizii, dar nu ar fi oare minunat să dăm voie unei persoane să fie parte din viața noastră, chiar dacă devenim vulnerabili din acel moment?

Dragostea iubește riscul, iubește sacrificiile.

Iar fiecare lucru și sacrificiu făcut în numele iubirii se justifică pe sine.                  

Sursa :