Nu-ți face griji aiurea, liniștește-te: anume trenul tău fără tine nu va pleca nicăieri

În viaţă e posibil să nu fim de acord cu un anumit lucru, dar, într-un fel sau altul, va trebui să acceptăm şi să trecem peste. Oricât de bine nu am explica prin teorii inteligente tot ce se întâmplă în viaţa noastră, noi oricum suntem sortiţi să trecem prin diferite experienţe şi să trăim toate lucrurile cu sentimentele noastre proprii.

Nu există abordări, tehnici sau medicamente psihoterapeutice care să faciliteze uşurarea rapidă a situaţiilor asociate despărţirii de persoana iubită. Psihologul nu poate decât să împingă o persoană spre acţiuni mai decisive în căutare, dar scânteia iubirii în sine este un miracol care nu se supune nimănui. 

În primul rând, este important de menţionat că există iubire „oarbă“, în care este multă pasiune, chimie şi nebunie. Acest lucru ni se dă pentru ca ulterior, această iubire să se transforme în iubire adevărată. Iubirea adevărată mai înseamnă şi să laşi persoana iubită să fie liberă, să facă propriile alegeri, să nu intri în sufletul ei cu manipulări. Doar să îi laşi libertate. 

Dacă imaginea persoanei iubite nu neoferă linişte, dar ne bântuie, iar sentimentele ne întunecă mintea, să o lăsăm să plece. Îi putem mulţumi că a făcut parte din viaţa noastră, că ne-a făcut  frumoase zilele care au fost şi câte au fost, dar acum e timpul să mergem ambii mai departe. În recunoştinţă stă o puternică putere de vindecare. 

Dacă această persoană a plecat deja din viaţa noastră, iar noi încă mai ghicim dacă se va întoarce sau nu, sau cum să o facem să se reîntoarcă, înseamnă că iubim doar acest sentiment, nu însăşi persoana. Dacă această persoană ne este sortită, ea va fi cu noi. Dar dacă nu, niciodată această relaţie nu va fi una fericită. 

Uneori avem impresia că suntem dependenţi de o persoană, că avem o obsesie. Trebuie să învăţăm cum să trecem de aceste gânduri obsesive, să ne păstrăm calmul, să ieşim din starea asta de anxietate şi să trăim viaţa aici şi acum. Cel mai periculos lucru în această stare este de a căuta urgent un alt ,, obiect “ spre care să aruncăm sentimentele.

Avem nevoie de o pauză. Avem nevoie să trecem peste. Dacă în inima noastră încă trăieşte imaginea persoanei dragi, o nouă iubire va fi doar o încercare de a transfera sentimentele cu privire la partenerul anterior spre această nouă persoană. 

Trebuie să ne păstrăm calmul, să ne echilibrăm sentimentele, să nu ne grăbim spre o căsătorie doar că am trecut de o anumită vârstă. Să căutăm să aflăm ce vrem noi cu adevărat, ce simţim. Să ne rugăm Lui Dumnezeu, să ne încredem Lui, să îi cerem ajutor. Să ne încredem în slava Lui Dumnezeu, iar El ne va ajuta.

Să credem că totul va fi bine, că totul va reveni la normal. Dacă persoana iubită a plecat din viaţa noastră, asta nu înseamnă că şi destinul nostru va pleca. Dacă cineva a plecat din viaţa noastră, înseamnă că nu a fost destinul nostru. 

Sursa :