Nu-ți compara niciodată femeia cu alta! E cea mai mare jignire pentru ea

E imposibil să fii perfect. Defectele pe care le avem ne ajută să luptăm ca să devenim cea mai bună versiune a noastră. Cât de mult am dori să nu greșim, să fim perfecți – e irealizabil. Asta e natura omului – să mai și greșească. Rău e doar când repetăm aceeași greșeală de mai multe ori.

Cât de mult ai iubi și ai venera pe femeia ta, vor fi zile când vei privi și pe alte femei, le vei admira frumusețea și corpul mlădios. Poate că le vei compara cu femeia de lângă tine, însă o vei face într-un  mod inconștient.

Vei căuta confirmarea faptului că o iubești cu adevărat. Atunci compari, dar conștient ești mulțumit de ceea ce ai și rescunoscător ei pentru că ți-a oferit ce a avut ea mai bun.

Totuși, nu-ți compara niciodată femeia cu alta! E cea mai mare jignire pentru ea. Te gândești poate că mă contrazic pe mine însămi, dar te înșeli.

Când zic să nu o compari mă refer la modul conștient. Când îți dorești altceva, când îi reproșezi iubitei că nu are dinții perfecții, sânii mai voluptoși sau că nu arată ca un model, o faci conștient și îți hrănești orgoliul sau niște dorințe care nu pot fi materializate niciodată. Atunci când alegi să-ți compari iubita cu o altă femeie, pierzi încrederea pe care o avea față de tine.

Din acel moment când  îi spui direct și conștient că ea nu este atât de superbă ca vecina, din acea secundă o pierzi. Îi distrugi sufetul și o subestimezi. Ar trebui să știi că ea simte aceleași sentimente pe care le-ai putea avea tu dacă te-ar compara și ea cu un alt bărbat.

E dureros și nu poți evita îndoielile față de cineva care fără nici un pic de remușcare te vrea altfel, vrea să fii copia cuiva care, cât de absurd ar părea, are o mulțime de defecte.

Mary