Nu te schimba de dragul unui bărbat nemernic. Nu te schimba de dragul banilor

Nu m-am schimbat. Nu m-am schimbat chiar dacă mulți au dorit să o facă. Tata îmi spunea că dacă voi rămâne așa, corectă, directă, fata căreia îi place adevărul, iubește ce e frumos, detestă minciuna, bârfa, beția și tot ce e urât pe lumea aceasta, dacă nu voi face parte din această lume nu voi supravețui, nimeni nu mă va iubi. Și mereu tindea să mă schimbe. Fostul iubit mi-a spus că niciodată nu mă voi căsători și nici un bărbat nu mă va iubi, pentru că merg împotriva lumii și a regulelor ei. Toți cei care au dorit să mă schimbe spre rău au rămas fără mine. Iar cei care m-au acceptat cu toate defectele le-am oferit și le ofer în continuare iubirea, ajutorul, atenția mea.

Nu m-am schimbat chiar dacă m-ați îmbrâncit și înjosit. Nu m-am schimbat chiar dacă m-ați bârfit și judecat. Nu m-am schimbat chiar dacă m-ați umilit. Nu m-am schimbat chiar dacă m-ați folosit și ați profitat de iubirea mea. Nu m-am schimbat chiar dacă m-ați iubit delarativ și v-ați declarat prieteni, Nu m-am schimbat chiar dacă mi-ați lăsat sufletul gol și într-o stare defavorabilă. Nu m-am schimbat nici atunci când îmi spuneați că nu voi izbuti în viață. Nu m-am schimbat, să știți! Chiar dacă aș fi putut să o fac. Aș fi putut să vă răspund cu aceeași monedă, să mă transform ca voi, oameni ce se cumpără și se vând, oameni care plâng când li se strică telefonul și nu le pasă când pierd suflete ce le-au dăruit tot ce au avut mai bun. Nu am facut-o, pentru că nu voi coborî niciodata la nivelul vostru.

Nu te schimba de dragul unor oameni profitori, mincinoși. Nu te schimba de dragul unui bărbat nemernic. Nu te schimba de dragul unui afemeiat. Nu te schimba de dragul banilor și a luxului. Nu te schimba chiar dacă vei deveni bogat și vestit. Nu te schimba, rămâi tu. Omul corect, demn, cu valori, calități. Nu-ți protistua sufletul, nu este la modă. O fac doar oamenii iefteni.

Cu drag, Mary!