Nu te ține cu sufletul agățat de omul pe care l-ai lăsat să plece

Dacă ai lăsat trecutul în urmă, uită deja de el. Fie că este vorba despre o persoană,  un oraş, o durere sau o amintire. Nu te mai ţine de ea. Inspiră pentru ultima dată, eliberează-te de milă şi durere.

Nu lăsa să simţi speranţă şi iluzii deşarte pentru ceva ce nu va mai fi. Nu-ţi fie frică să laşi în urmă trecutul.

Fii liber! Da, vor mai fi momente când îţi vei aminti… Vor fi nopţi, când amintirile te vor încolţi şi îţi vei aduce aminte de toţi foştii iubiţi, de vechii prieteni sau prietene. Te vei gândi la ceea ce fac ei acum, la mii de kilometri distanţă de tine. Te vei întreba dacă sunt sau nu fericiţi.

Mintea ta va călători în locuri la care nu te-ai gândit niciodată. Te vei gândi la locuri, oameni care au fost abandonaţi şi care acum se reîntorc în gândurile tale. Te vei gândi că îţi este dor de ei şi poate nu ar fi trebuit să pleci… 

Acesta nu este decât un joc al minţii. Un joc al singurătăţii. Nu mai poţi reveni la ceea ce a fost lăsat deja în urmă. Trecutul este un loc minunat. Ar trebui depozitat undeva, unde să poţi revedea, aminti, dacă va fi nevoie. Să poţi lua legătura cu prietenii pe care i-ai părăsit, cu oamenii pe care i-ai iubit sau pe care îi mai iubeşti.

Dar trecutul nu îţi poate arăta calea vieţii tale. Nu te poate împiedica să mergi mai departe, să nu găseşti fericirea adevărată sau adevărata ta personalitate. 

Dacă ai lăsat în urmă oameni, locuri şi ai continuat fără ei, înseamnă că ai avut motive pentru asta. Lasă-i acolo, în trecut. Dacă vei continua să te gândeşti la ei, nu îi vei mai găsi tot acolo unde i-ai lăsat.

Te vei simţi mereu ca într-un vid, te vei gândi mereu la ce ar fi putut să se întâmple şi care ar fi fost soarta ta alături de ei. Iar să trăieşti aşa, cu trecutul în viaţa ta, ca o povară, este imposibil.

Sursa :