„Nu te teme de monștri noaptea. De obicei, cei mai strașnici monștri spun „Te iubesc” și nu o fac”

Ți-e frică de întuneric? Bănuiesc că da. Întunericul provoacă frică, mereu ai senzația că cineva te urmărește. Însă monștrii sunt născociți de oameni care trăiesc cu teamă și care nu îndrăznesc să vadă lucrurile dincolo de aparențe.

Monștrii adevărați nu apar noaptea. De multe ori îi găsești ziua, trecând pe lângă tine. Ei sunt oamenii. Da, unii oamenii sunt monștri, de aia i-au și născocit pe aceștia imaginari, ca să nu se simtă singuri, ca să se mintă în sinea lor că ei sunt mai buni, mai puternici. Că ei nu fac nici un rău nimănui. Doar că cele mai mari răutăți și suferințe le-a provocat omul. A omorât, a furat, a mințit, a trădat, a umilt, a violat, a profitat și continuă să o facă.

Cei mai cumpliți sunt oamenii-monștri care spun că iubesc, dar în interiorul lor știu că nu este așa, știu că urmăresc scopuri și atât. Astfel de oameni te vor lăsa gol pe interior, vor lua de la tine tot ce e mai bun. Se vor mulțimi să te vadă stors și suferind. Ei sunt adevărații monștrii care pot apărea în viața ta oricând și oriunde. De ei trebuie să ai teamă, de ei trebuie să te ferești. Astfel de oameni calcă peste cadavre doar ca să ajungă acolo unde vor. Nu le pasă de nimeni și de nimic. Și cu părere de rău, monștrii au existat și există. Și de foarte multe ori îi accepți în viața ta fără ca să ai macăr un pic de suspiciune că ar putea să-ți facă rău.

„Nu te teme de monștri noaptea. De obicei cei mai strașnici monștri spun ,,Te iubesc” și nu o fac” – S. Esenin