„Nu te supăra, însă dacă m-aș putea întoarce în ziua când te-am întâlnit, aș prefera pur și simplu să rămân acasă”

Azi mi-am găsit amintirile înodate printre gânduri. Mi-am amintit de săruturi în ploaie, de fantezii legate de tine, de plimbări la ora două dimineața, de-un alergat prin ploaie și de micul dejun pe care îl luam la cafeneua de peste drum. O vreme uit tot ce ține de tine, de noi doi. Și e de ajuns să mă plimb pe străzile ascunse de ochii lumii sau să mă atingă un strop de ploaie și în mintea mea apari tu. Locurile ne amintesc de oamenii pe care am dori să-i uităm pentru totdeauna.

De câte ori am dorit să te alung din mintea mea. Am vrut ca amintirile legate de tine să le distrug în mii de bucăți, dar nu am reușit. Sau noi oamenii suntem prea egoiști să-i uităm pe cei care ne provoacă durere, ne dezamăgesc și ne lasă sufletul gol și pârjolit ca după un război? Ori suntem atât de fricoși să mai facem greșeli, încât de fiecare dată când dorim să ne îndrăgostim ne amintim de cei care ne-au aruncat dragostea în obscuritate. Atunci ne retragem, protejând parcă dragostea de o nouă dezamăgire?

Poate sunt egoistă sau poate mi-e  frică să mai sufăr din dragoste. Dar mereu încerc să nu mai fiu vulnerabilă și să nu cred orice cuvânt. Uneori sunt insuportabilă și arogantă. Tu m-ai schimbat, mi-ai maltratat sufletul. Tu ești  experiența mea de viață cu gust amar. Atunci când îți rostesc prenumele simt cum pe coloană vertebrală coboară un fior rece, iar ochii îmi sunt inundați de lacrimi pe care cu greu le pot opri. A cui e vina că ai apărut în viața mea?

Nu te supăra, însă dacă m-aș putea întoarce în ziua când te-am întâlnit, aș prefera pur și simplu să rămân acasă. Dacă mi s-ar oferi șansa să schimb ceva în viața mea cred că aș face orice ca să nu te mai cunosc. Aș lupta din toate puterile, doar să fii un simplu străin și să nu faci parte din viața mea. Nu sunt dură și nu mă comport ca o adolescentă naivă, dar o femeie devine slabă în momentul când a iubit sincer și a fost dezamagită, trădată și înșelată. Aș fi preferat  să nu fi învățat nici o lecție din care mi le-ai dat. Aș fi preferat să nu exiști în viața și lumea mea.