Nu te îndrăgosti niciodată de cineva care suferă din dragoste. Acest om a fost rănit și te va folosi ca o bucată de tifon. Asta nu e dragoste. Iar tu nu ești o piesă de schimb

Sunt oameni care trec ușor peste o relație. Ei o vor lua drept experiență și-și vor vedea de viață mai departe. Sunt oameni care rămân blocați undeva între două iubiri. Ei vor fi mereu nemulțumiți, vor încerca să înțeleagă de ce, vor dori să se întoarcă, își vor urmări foștii și vor suferi. De ei să nu te îndrăgostești niciodată. Pentru că vor fi cu tine fizic dar gândul îi va purta undeva prin brațe străine, prin alte paturi, prin alte visuri. Ei fără să vrea se vor folosi de dragostea ta și nu vor putea să o accepte până la capăt, pentru că vor trăi o altă dragoste. Chiar dacă au fost refuzați, chiar dacă nu mai pot schimba nimic.

Nu te îndrăgosti de cineva care nu va fi gata să se implice total în relația voastră. Care va spune să-i dai timp, să-l ierți, să-l înțelegi dar nu-l vei putea înțelege pentru că niciodată nu-ți va explica cum stau lucrurile cu adevărat. Nu te îndrăgosti de cineva care va compara în gând cuvintele tale cu cele spuse de foștii, săruturile tale cu cele date de alți iubiți din trecut. Nu te îndrăgosti de cineva care visează alte amintiri decât cele trăite cu tine. Vei avea lângă tine o umbră, o imitație a partenerului care trebuie să te iubească, să te susțină, să împartă cu tine momente mai bune sau mai grele. Nu va putea să trăiască toate astea cineva care vrea să trăiască lângă un alt om. Chiar dacă se minte pe el și e implicat în relația voastră, chiar dacă aici e mai bine decât acolo. Nu poți impune pe cineva să iubească, cum nu poți impune să nu mai iubească.

Nu te îndrăgosti de cineva care te va folosi ca o soluție pentru suferința lui. Care va încerca să treacă de ce a avut fiind cu tine, încercând altceva, dorind să vadă dacă poate iubi alt om. E posibil să-și dea seama că nu poate și atunci tu vei fi omul de rezervă. Nu te îndrăgosti de cineva care nu a ieșit total dintr-o relație. Care la prima chemare a fostului va pleca. Nu te îndrăgosti de trecutul cuiva sau de frumusețea lui, căci poți să dai de un trecut mult prea trist și de o frumusețe care nu va conta. În dragoste altceva contează. Iar unde nu sunt doi, nu e dragoste. Nu merită să trăiești viața altcuiva. Nu merită să suferi o dragoste străină. Nu merită să fii o piesă de schimb.

Nu te îndrăgosti niciodată de cineva care suferă din dragoste. Acest om a fost rănit și te va folosi ca o bucată de tifon. Asta nu e dragoste. Iar tu nu ești o piesă de schimb. – citat cu autor anonim