Nu te gândi că-ți va fi mai ușor, că vei uita, că nu-ți va mai păsa de el.

Problema multor fete și chiar femei trecute prin experiențe e că nu încetează să trăiască cu trecutul. Rămân agățate acolo undeva, în brațele lui, în tăcerea lui, până și în gesturile lui ce trădează o indiferență. Nu contează ce simte el, atât timp cât ea simte total. Ea simte și pentru el. Ea e gata să uite, să ierte, să se întoarcă, doar să-l știe aproape. El în acest timp a și uitat numele ei. Așa trec zile, luni, uneori și ani buni până ea găsește un alt bărbat care îi oferă adevărata dragoste. Sau trăiește restul vieții cu convingerea că celălalt era mai bun. Iar asta e o problemă.

Timpul nu întotdeauna pune capăt unor stări și în timp nu întotdeauna uiți. Vrei să uiți dar nu poți. Iar atunci riști să rămâi blocată între ce nu mai este și ce poate să fie. La ce bun? Nu există limite între amintirile pe care le-ai trăit și cele care le aduni în prezent doar dacă tu decizi să fie așa limite. Trebuie doar să știi că fără ele te întorci mereu acolo de unde s-a început tot și nu întotdeauna asta e cea mai bună soluție. Atunci nu mai ești tu. Și el cu siguranță nu mai e la fel. Nu ceda deciziile tale timpului. Nu ceda efortul tău de a fi fericită acum. Nu ai cum să găsești răspunsuri dacă crezi că alții ți le pot da. Tu îți răspunzi ce vrei de la viață, de la dragoste, de la omul din viitor.

Nu respira pentru alt om. S-ar putea să te sufoci într-o zi. Nu lupta pentru o cauză de mult imposibilă. S-ar putea să pierzi din prima secundă. Nu ceda dragostea ta unui trecut. S-ar putea să nu o mai găsești în viitor. Dacă nu știi cum, învață să fii fericită. Învață să găsești din nou soare și lumină în sufletul tău. Ca un pacient care a stat imobilizat mult timp și apoi se învață să meargă, așa și tu să faci. Învață. Luptă pentru ce ai acum sau ce poți să ai. Iubește acum și nu ce a fost. Fii tu!

Nu te gândi că-ți va fi mai ușor, că vei uita, că nu-ți va mai păsa de el. Poate că-ți va păsa și mai mult. Trebuie doar să nu trăiești cu trecutul. Să nu trăiești pentru altcineva. Învață să fii fericită în prezent, atlfel riști să nu mai iubești. – citat cu autor anonim. 

Foto: lepotaizdravlje.rs