Nu te agăța de iluzii! Semne că omul de lângă tine nu te iubește și puțin îi pasă

Atunci când te agăți cu disperare de iluzii, când speri că totul va fi bine deși realitatea este alta, când îți demonstrează că intențiile sale nu sunt serioase și totuși ignori acest lucru, riști să transformi relația într-o mocirlă a regretelor și a durerii.

Eforturile nu sunt niciodată suficiente, cuvintele tale nu sunt niciodată potrivite. Există doar reproșuri, jigniri permanente, gesturi umilitoare, manipulări constante. Omul de alături nu te iubește și caută doar să profite de tine.

Pentru el nu contează cât de important este pentru tine echilibrul și sinceritatea. Nu au valoare îmbrățișările și conexiunea emoțională, din moment ce în inima lui nu există loc pentru tine. Vine și pleacă când are chef, ia decizii egoiste, trădează.

Trăiești omul și relația, te implici și cedezi de fiecare dată, ești gata să renunți la propia lume de dragul lui. Reacțiile sale sunt toxice și anulează orice urmă de apropiere: te minte și denaturează realitatea, interpretează lucrurile și refuză să îți vorbească.

El știe că totul este doar o aventură de moment, o emoție temporară care nu contează atât de mult. Nu vrea să se complice și să-și asume rolul de partener, nu acceptă compromisul și nu empatizează cu emoțiile tale.

Joacă rolul unui cuceritor, care rămâne alături atât timp cât îi convinge asta. Imediat cum îl vei provoca să se implice mai mult, să comunice sincer sau să construiască alături de tine, va inventa tot felul de scuze și va pleca pentru totdeauna.

Nu vrea să treacă dincolo de superficial

Atunci când ai nevoie de el, găsește scuze și explicații egoiste. Atunci când este important să te susțină, îți reproșează că ceri prea mult. Face tot posibilul să nu se atașeze de lumea ta, inventează povești favorabile lui.

Nu este sincer cu tine, nici atunci când adevărul este atât de important pentru relație. Preferă să ascundă detalii importante din viața lui, să rămână detașat și indiferent. Din comunicarea voastră lipsesc răspunsurile sincere, argumentele, scopurile.

În schimb, își permite să îți vorbească urât, să îți judece fiecare pas, să îți reproșeze gesturi și cuvinte. Te forțează să-l asculți de fiecare dată, te amenință că pleacă dacă nu-i accepți dorințele, te manipulează prin comportamentul său.

Nu există loc pentru dorințele și așteptările tale, pentru asumare și înțelegere, pentru recunoștință și empatie. El nu te-a înțeles niciodată, nu a încercat să te descopere și să-ți demonstreze că este demn de iubirea ta.

I se pare firesc să flirteze cu alte femei, să uite de tine atunci când îi ceri să te asculte. Fuge de orice responsabilitate, nu are timp pentru această relație. Există alte priorități, alte planuri, alți oameni și alte experiențe mai importante.

Dacă înțelegi că nu are rost, dacă îți demonstrează că nu îl interesează lumea și viața ta, dacă este mereu indiferent și te manipulează, refuză asemenea scenariu. Refuză să fii o rezervă, să accepți umilința și iluzia de dragul cuiva.

© De Vorbă cu Tine