Nu sunt pregătită pentru iubire și este absolut normal

Eu – sunt prietena de la care toți cer sfaturi despre cum să fii singură. Sunt cea căreia i se cere ajutor pentru a rezolva dramele din familii, cea care trebuie să aibă toate răspunsurile, pentru că am fost „independentă” și pot judeca imparțial.

Sunt singură – o prietenă de încredere care are timp pentru toți amicii și pentru toate problemele lor. Ceea ce este absolut în regulă pentru moment.

Este normal, pentru că prietenii mei sunt centrul vieții mele și cei mai importanți pentru mine. Nu-i voi lăsa niciodată de dragul iubirii. Nu-i voi părăsi de dragul unei aventuri. Nu voi înceta niciodată să comunic cu ei sau să ne întâlnim când ne este convenabil.

Singurul lucru cu care trebuie să concureze prietenii mei sunt familia și cariera mea.

În momentul de față iată toată viața mea: muncă, familie și prieteni, și ca să fiu sinceră, doar cu astea mă pot descurca acum.

Nu sunt pregătită pentru iubire și asta nu mă face ciudată și nici măcar nu pierd nimic. Aceste lucruri mă fac Om. Sunt la fel ca și voi, doar că interesele noastre nu coincid. Nu renunț la tot pentru a-mi găsi „Alesul”, pentru că nici nu vreau să-l găsesc acum. Nu sunt pregătită pentru dragoste.

În momentul de față sunt ocupată cu lucrul asupra mea, asupra vieții mele și fac tot ce îmi stă în puteri pentru a fi fericită cu mine însămi. Vreau să umplu toate golurile din viața mea și nu vreau ca celălalt să o facă pentru mine. Nu vreau ca cineva să mă completeze, pentru că eu vreau să fiu un tot întreg.

Nu sunt pregătită pentru dragoste, pentru că încă lucrez asupra iubirii de sine. Și nu pot învăța în același timp să iubesc doi oameni.

Nu sunt gata să-mi schimb viața, pentru ca sentimentele mele să fie în mâinile cuiva, iar inima mea să fie sub amenințarea constantă a unui atac. Nu sunt gata pentru o potențială explozie în urma căreia ar trebui să-mi strâng bucățile. Mi-a trebuit prea mult timp pentru a mă crea așa cum sunt acum. Nu vreau să o fac din nou.

De multe ori sunt întrebată când îmi voi întemeia o familie. O parte din mine vrea să țipe, iar cealaltă răspunde politicos: „Am doar 22 de ani și nu sunt nici pe aproape gata să-mi construiesc o familie”.

Oamenii cred că a fi într-o relație – este cel mai înalt standard al societății și cred că dacă ești singur, este ceva în neregulă cu tine, că nimeni nu te place. Dar este total greșit.

Poți fi fericit și împlinit fără a avea pe cineva alături.

Nu sunt pregătită pentru iubire și nu e nimic rău, sunt în regulă.

Mă poți privi de sus, poți crede că greșesc, poți strâmba din nas când spun că mă aranjează această situație. Dar știu că este absolut normal – să fii fericită, împlinită și să-ți dorești să fii singură.

Nu sunt pregătită pentru dragoste și este absolut normal, pentru că viața îmi este intactă și îmi este de-ajuns.  Îmi este de-ajuns să fiu doar eu în ea.

Sursa :