Nu sunt fericiți cei care nu se ceartă, dar și cei care nu se împacă repede

O relație stabilă sau o căsnicie diferă ca stare și ca implicare de relațiile de ocazie. E altfel și necesită mult mai multă responsabilitate. Până și certurile sunt diferite. Pentru că în această situație este imposibil să te cerți și să nu-i vorbești celuilalt săptămâni și nici chiar zile. Aveți prea multe lucruri în comun și sunteți prea deștepți ca să permiteți unor neînțelegeri de moment să distrugă tot ceea ce ați construit ani buni.

Nu trebuie neapărat să fii obsedat de tema iubirii absolute ca să reușești în cuplu. Nu e neapărat să dorești și să ai o relație în care să nu existe certuri. Ar ieși că ascundeți prea mute unul de celălalt. Până la urmă, certurile sunt o modalitate de a exterioriza ceea ce nu ai spune într-un moment fericit. Deci contează nu atât existențe cerții, cât ceea ce se întâmplă după asta. Stați cu săptămânile supărați sau cel care a greșit recunoaște și își cere scuze? Fiți atenți că ultimii de obicei au cele mai fericite relații.

Oamenii fericiți se ceartă și ei. Dar o fac din dorința de a pune lucrurile neînțelese la punct și a continua viața în doi într-un ritm normal și înțeles de ambii. Cearta, până la urmă, vine și se duce, contează felul în care vrei să te împaci și cum reacționezi în timp ce te cerți. De aceea, poate, cuplurile fericite mereu se vor împăca mai repede și vor trata cearta ca pe o discuție cu toate cărțile pe masă.

Foto: weheartit.com