Nu sunt aşa oameni cu care să-ţi fie mereu uşor. Dar sunt oameni cu care ai vrea să treci peste toate greutăţile

Dragostea nu este o bucată de tortă pe care ai mânca-o din farfurie şi ai striga apoi că eşti sătul. Nu, din dragoste nu te saturi niciodată. În schimb, dacă dai de omul potrivit ai putea să vrei să rămâi flămând pentru toată viaţa. Flâmând de dragoste şi de femeia ta, dar împlinit.

Dacă te-ai trezi într-o dimineaţă şi lângă tine ar sta un bărbat gol şi tu în loc să întrebi cine mai este şi ăsta ai zâmbi cu drag şi ai cuprinde acel bărbat, să ştii că ai găsit fericirea. Şi nu contează prin câte greutăţi nu aţi trecut înainte şi nici de câte ori nu ai zis că până aici a fost.

Dacă ai mers mai departe, ai avut un motiv. Dacă ai fost alături, ai avut o dorinţă. Se prea poate ca el să fie cel mai mare motiv şi cea mai aprigă dorinţă. El la rândul lui va şti că nu v-a fost uşor şi poate de asta va aprecia de zece ori mai mult zâmbetul tău sincer în acea dimineaţă. Da, nimic nu este oferit uşor, nici dragostea şi nici măcar un zâmbet.

Sunt femei care cred că există bărbaţi ideali. Nu, ei nu există. Există bărbaţii de încredere, puternici, frumoşi sau respectaţi, dar nu ideali. Sunt şi bărbaţi care caută ani la rând idealul lor, frumosul lor, fără a căuta femeia lor. Ceea ce unii văd în orice impas drept încercare ce trebuie trecută în doi alţii înţeleg ca motiv să lase mâinile jos.

Dacă te îndoieşti la fiecare moment, dacă îţi e teamă cu orice ocazie de viitor, înseamnă că omul lângă care te îndoieşti şi îţi e teamă nu e omul tău. Sau invers, că încă nu ai înţeles ce înseamnă împreună. Egoismul într-o relaţie trebuie lăsat la intrare sau alungat pe uşa din spate.

În dragoste, nu pasiunea şi dulcegăriile sunt importante, dar grija şi încrederea. Când vei şti că el e acolo în dreapta ta, puternic şi bun, gata să-ţi îngroape trecutul şi să-ţi facă viitorul frumos, vei înţelege că altceva nici nu îţi doreşti. Vei şti că grijile sunt lucruri fireşti, lipsa banilor este un lucru firesc pe cât de firească este şi ziua în care vă certaţi. Şi că nu contează grijile, banii sau cearta, contează cel mai mult ce sentiment ai în tot acest timp şi ce faci după asta.

Nu există perfect. nu există ideal. Nu există nici fericire absolută în dragoste. Şi nici nimeni nu a avut şi nu are nevoie de ele. În schimb, toţi oamenii, femei sau bărbaţi, au avut nevoie de cineva lângă care să vrea să treacă peste orice. Poate şi asta înseamnă cea mai perfectă emoţie. Mulţi sunt cei cu care ai putea să te culci, însă puţini sunt cei lângă care să te trezeşti dimineaţa.

Aşa şi cu încrederea: mulţi sunt cei cu care ai putea împărţi încrederea, puţini sunt cei lângă care ai trăi-o fără să o împarţi. Ai trăi-o gândind acolo, în subconştient şi îneţelgând cu toată dragostea şi corpul tău că el este omul tău şi atât.

Un bărbat poate totul, important este să crezi în el. O femeie înţelege totul, important este să fii lângă ea. Nu sunt aşa oameni cu care să-ţi fie mereu uşor. Dar sunt oameni cu care ai vrea să treci peste toate greutăţile.