„Nu se vede întodeauna, dar toți oamenii sunt triști și suferă”

Omul este o sursă de energie, pe care o transmite celor din jur. În depedență de starea de spirit, de modul de viață pe care îl are și prioritățile pe care le respectă, asta produce implicări emoționale și schimburi energetice mai mult sau mai puțin benefice. Sunt mai multe tipuri de oameni. Unii sunt mai deschiși își spun necazurile și suferințele.

Altora le stă în caracter să se plângă și să se văicărească. Sunt și oameni pe care rareori îi vei vedea triști și indispuși, mereu vor zâmbi și te vor molipsi cu optimismul lor. Ai senzația că ei nu au probleme, că nu suferă, că niciodată nu se îmbolnăvesc. Mereu ai plăcere să fii în preajma lor, cu multă ardoare îi asculți și te întrebi de unde găsesc atât de multă energie și optimism.

Fie că sunt doctori, polițiști, vedete sau milionari, pe lângă funcția pe care o îndeplinesc în societate – sunt oameni. La fel ca toți ceilalți au sentimente, emoții. Au un trecut care i-a marcat. În spatele zîmbetelor, a glumelor pe care le afișează zi de zi, ascund și lacrimi, depresii, descurajări, suferințe, trădări. În ziua de azi puțini mai au capacitatea să se bucure de lucrurile mărunte.

Spre bucuria noastră mai există și oameni care nu au uitat să fie fericiți. Fericirea depinde de noi, ea apare în viața noastră datorită faptelor pe care le facem.

Dacă nu vezi lacrimi, asta nu înseamnă că cel de alături nu suferă. S-ar putea ca omul pe care îl crezi puternic să aibă sufletul îngenunchiat. Omul pe care îl vezi mereu zâmbind, s-ar putea ca atunci când soarele asfințește să sufere. Toți suferim, toți suntem triști. Doar că unii preferă să sufere în tăcere, nu vor să-i indispună pe cei din jur. Ei nu caută milă, ci soluții pentru a-și rezolva problemele.

Acești oameni privesc viața ca pe un miracol și sunt mulțumiți de puținul pe care îl au, dar mereu tind spre ceva mai mult. Aparențele înșală. Un zâmbet poate ascunde un trecut sau un prezent nu chiar atât de frumos pe cât mi-l imaginăm. Dacă nu cunoști sau nu vezi anumite lucruri asta nu înseamnă că ele nu au loc în viața unui om.

Nu se vede întodeauna, dar toți oamenii sunt triști și suferă. – Mircea Eliade