Nu se va schimba! Refuză să fii o rezervă pentru bărbatul cu aceste 5 comportamente toxice

Atunci când atitudinea toxică și manipularea constantă iau locul afecțiunii și încrederii, când vrei să stai de vorbă cu omul de alături și acesta refuză și se preface, când echilibrul emoțional lipsește între voi, știi că nimic nu este sănătos.

Există un fel de a fi care aduce în sufletul tău neliniște și frică, există reacții care te fac să te întrebi de ce mai ești cu acest om, există o perspectivă atât de vagă, dovezi permanente de trădare și umilință, o indiferență care anulează iubirea.

El te critică, te judecă, îți reproșează orice. Caută să controleze fiecare pas al tău, te forțează să uiți de tine de dragul lui, te amenință că pleacă la fiecare moment sensibil. Nu știe să susțină, să înțeleagă, să ajute, să fie aproape.

O face pe victima și caută să dea vina pe tine, are un comportament egoist și nu se gândește decât la propriile interese. Nu îți recunoaște valoarea, nu caută să te admire și să treacă dincolo de superficial, știe doar să critice și să judece.

Te minte de fiecare dată. Se preface și denaturează realitatea, ascunde de tine lucruri importante, interpretează lucrurile, în comunicarea lui găsești expresii manipulatoare. Își permite să ia decizii în devafoarea voastră, poartă măști.

Încerci să te apropii de el, vrei să-ți deschizi sufletul, îl provoci să fie la fel de sincer și asumat. Doar că reacțiile lui sunt mereu defensive, se îndepărtează de tine în cel mai nepotrivit moment, vine cu răspunsuri deloc sănătoase.

Nu își asumă nimic

Nu își asumă rolul de partener, această relație, alegerile și reacțiile. Este gata să fugă pe ușa din spate în orice moment, să dea vina pe tine, să se refugieze în propria lume, să găsească pretexte inutile, să aducă frică și instabilitate între voi.

Nu-l interesează că suferi sau că ai nevoie de susținerea lui, nu-i pasă când îl provoci să fie mai responsabil și mai prezent. Găsește mereu alte lucruri mai importante, te acuză că ceri prea mult, lasă loc pentru alte aventuri.

Nu-l interesează visurile și dorințele tale. Nici acele așteptări firești, sau limite sănătoase. Se gândește la binele personal, caută motive să se îndepărteze de tine când ceva nu funcționează așa cum vrea, inventează scenarii favorabile lui.

Știi că nu te-a susținut niciodată nu a adevărat, nu a încercat să-ți cunoască stările, nu a vrută să construiască ceva serios. Atât timp cât îi accepți orice moft, este aproape. Acea conexiune emoțională lipsește în totalitate.

Există multă frustrare, emoții negative. Nu caută să vadă soluții, să treacă cu ușurință peste provocări, să vadă partea bună a lucrurilor. I se pare firesc să judece și să trădeze, să umilească și să îți desconsidere valorile.

Nu accepta să fii rezerva unui om care abia așteaptă să profite de tine, pentru care ești doar o emoție temporară.

© De Vorbă cu Tine