Nu merită să schimbi soarele pentru niște lămpi. Nu merită să schimbi femeia ta pentru niște fete

Dacă alături de tine este o femeie pe care nu o iubești, fugi cât mai departe de ea. Lasă s-o iubească altcineva. Dacă alături te tine e femeia vieții tale, păstreaz-o și iubește-o cât să nu vrea singură să fugă departe. Și niciodată să nu o schimbi pe alta.

Recunoaște, de câte ori ai iubit cu adevărat în viață? Două, maxim trei? Depinde ce vârstă ai și peste ce femei ai dat. Dacă ai avut norocul și fericirea să întâlnești femeia la care mai ieri doar visai și femeia asta te iubește, atunci care e sensul să te uiți la alta? E mai frumoasă? Are sâni mai rotunzi și liniile corpului mai fine? Prostii. Viața și realitatea ei te va învăța să prețuiești ceea ce ai lângă tine, pentru că asta te reprezintă și asta îți dictează doza de fericire.

Până și cel mai înrăit vânător de carne feminină se va cuminți alături de omul lui, de care se va îndrăgosti într-o zi de vară. Va aprecia nu doar frumusețea ei, ci și feminitatea. Va dori nu doar să adoarmă lângă ea, dar și să se trezească dimineața știind-o alături. Va iubi nu doar chipul ei, dar și sufletul. Pe așa femeie niciodată nu o va schimba pe alta.

Nu merită să schimbi femeia ta pentru niște fete. Crede-mă, vei regreta apoi. Îți vei retrage cuvintele, gesturile, dar va fi prea târziu. Nu merită să schimbi o viață de liniște pe un moment de plăcere. Sunt atât de multe femei și cu siguranță vei avea ocazii să te culci cu ele, direct vorbind. Dar poate acesta și este cel mai mare test al dragostei? Să știi că poți să înșeli, că ai cu cine și să nu o faci. Chiar și gândul ăsta să ți se pară penibil. Nu merită să te vinzi pentru plăceri. Nu merită să vinzi un viitor, un om drag, un scop comun. Scopul de a trăi fericiți în doi, de a avea o familie. Nu merită să înșeli. Nu merită să trădezi. Mai ales că dacă compari îți dai seama că e prea mare diferența. Femeia ta pentru niște fete? Soarele pentru niște lămpi abia pâlpâinde? Fii fericit acolo unde ești și nu căuta aventuri, că riști să pierzi totul și să cauți apoi locul tău. Iubește-ți femeia. Dacă nu ești fericit alături de ea sau ea nu e fericită, vezi ce nu merge. Luptă. Dacă nu funcționează, pleacă și lasă s-o iubească altcineva. Iubește și tu. Dar nu schimba ceea ce ai pe ceea ce nu va fi al tău niciodată. Nu schimba femeia ta. Nu e corect, nu e bărbătesc, nu se merită.

Nu merită să schimbi soarele pentru niște lămpi. Nu merită să schimbi femeia ta pentru niște fete. 

De vorbă cu tine.