Nu renunțați niciodată la dorințele şi visurile voastre. Nu-i ascultați pe cei care vă descurajează

Oamenii adesea renunță la ceea ce le place, la visurile și dorințele lor. Pentru că ascultă pe ceilalți, se lasă influențați şi nu țin cont de ceea ce vor ei cu adevărat. Îmi aduc aminte de un moment din viața mea care m-a învățat să nu ma dau bătută niciodată. Îmi plăcea să croşetez, după ore frecventam un cerc unde învățam să mânuiesc cârligul şi ața. De aceea se întâmpla de foarte multe ori să vin târziu acasă. Din această cauză tata mă certa, mă lovea, pentru că nu reuşeam să fac treburile gospodăreşti.

Într-o zi m-a trezit la trei dimineața din somn şi țipa că îmi dă toate ghemurile de ață pe foc. Aveam ochii în lacrimi şi nu înțelegeam de ce ar proceda atât de dur. În şoaptă i-am spus: „am note bune la şcoală, până la urmă nu fac nimic rău. Iar toate treburile casnice le-ai putea face dumneata atât timp cât nu munceşti şi nu faci nimic.” Din acel moment eram gata să renunț.

Doar că…. „Cine are dreptul să-ți calce visul în picioare? Cine are dreptul să spună să nu faci ceea ce te face împlinită şi fericită, mai ales că ceea ce faci, faci bine? Nimeni, draga mea. Luptă pentru tine, pentru visurile tale”, mi-a spus mama. În timp mulți m-au descurajat, mi-au tăiat aripele spunându-mi că nu sunt bună de nimic. Ah, dar ei nu ştiau că eu deja am învățat că nu trebuie să renunț.

Nu renunțați niciodată la dorințele şi visurile voastre. Nu-i ascultați pe cei care vă descurajează. Astfel de oameni nu au aspirații, ei sunt neîncrezuți şi fricoşi, le este frică că voi ați putea mai mult decât ei. Voi fiți corecți! Voi încurajați visurile altora şi nu-i îmbrânciți, dar dați-le aripi.

Cu drag, Mary!