fb

Nu putem alege pe cine să iubim, dar putem alege lângă cine să rămânem

E atât de simplu să iubeşti. Poate pentru că asta ne face să trăim frumos. Poate pentru că iubirea nu este o alegere, ci o necesitate a regăsirii noastre în alt om. Oamenii se îndrăgostesc din nimic şi tot ei sunt martori cum acest nimic devine totul. Iubirea nu poţi să o condamni şi nici să o refuzi: e banal şi aşa ţi-ai refuza şansa la fericire. Cu siguranţă nu ţi-a bătut nimeni la uşă să te întrebe de vrei să iubeşti pe cineva. Cu siguranţă mulţi ţi-au spus că pari un nebun când fugeai la două noaptea cu un buchet de flori pentru ea…tu ţi-ai spus că pur şi simplu iubeşti.

Dragostea pe jumătate este o nebunie. O iubire de-o viață va avea în spate amintirea unor nopți pe plajă, al unui sărut în ploaie lângă semaforul 42 sau plăcerea unei îmbrățișări pe capota unei mașini. Dragostea poartă amprenta unei nebunii trăite de ambii, când farmecul unei femei devine inspirație pentru bărbat. Dacă o iubești ca un nebun, ea va deveni o nebunie. Ea va fi cea mai bună alegere a ta. Iar lângă cele mai bune alegeri îţi vei dori întotdeauna să rămâi.

Nu putem alege pe cine să iubim. Poate de asta atunci când înţelegi că poţi iubi de mai multe ori în viaţă faci diferenţa dintre iubire şi decizii de-o viaţă. E ca şi cum ai face trecerea de la cuvinte la fapte, fără riscul de a încurca cuvintele. Iubirea trebuie trăită şi simţită nu doar pe bucăţi de timp. Când omul de lângă îţi dă toate motivele să îl iubeşti şi pe lângă să îţi imaginezi și viitorul alături de el, atunci începi să alegi lângă cine să rămâi.

Şi cu fiecare decizie corectă, atitudine, gest de responsabilitate şi grijă vrei să rămâi tot mai mult. Până ajungi în momentul în care fără să vrei îţi dai seama că acolo este locul tău. Că de acest om nu te leagă doar nişte flori sau o partidă bună de sex, ci viitorul. Aşa că alegi să rămâi şi să iubeşti alături de omul tău.  Atunci ai luat cea mai importantă decizie. Înţelegi că începând de azi alegi altfel, alegi pentru doi, alegi să rămâi. Omul tău la fel.

Găseşte pe cineva care te va face să înţelegi trei lucruri: unu, că acasă nu este un loc, ci un sentiment. Doi, că timpul nu se măsoară în ore, ci în momente. Şi trei, că bătăile de inimă nu sunt auzite, dar simțite și împărtăşite cu omul drag. Găseşte pe cineva care să te citească cu fiecare sărut. Găseşte pe cineva care va alege ca şi tine să rămână alături o viaţă.

Nu putem alege pe cine să iubim, dar putem alege lângă cine să rămânem. Dacă am ales ceea ce iubim, probabil asta şi este fericirea de-o viaţă. – citat cu autor anonim

De vorbă cu tine