Nu poți uita pe fostul/fosta? Atunci ține minte aceste lucruri!

Despărțirile de oamenii dragi mereu presupun multe lucruri dureroase și întrebări retorice chinuitoare: „Ce ar fi fost dacă nu spuneam ce simt cu adevărat?”,  „Oare pasiunea a dispărut din cauza mea?”, „Mă întreb dacă m-a iubit cu adevărat vreodată…”

Chiar dacă totul s-a întâmplat prea rapid, iar lucrurile au luat o direcție neașteptată, este important să accepți realitatea.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să îți revii după o relație încheiată:

1. Nu-ți suprima sentimentele

E firesc să te simți rănită sau trădată în astfel de situații. Chiar dacă îți dorești să pari puternică, nu îți ascunde sentimentele și nu te minți pe tine însăți. Dacă firea nu îți permite să pari vulnerabilă în public, soluția perfectă este să îți notezi gândurile într-un jurnal.

2. Construiește noi amintiri

Partea dulce-amară a relațiilor eșuate sunt pozele și amintirile comune. În loc să îți petreci timpul într-un trecut vag, găsește motivația pentru a crea noi momente frumoase alături de oameni dragi.

3. Dezvoltă-ți personalitatea

Atunci când nu ai un partener stabil, ai mai mult timp liber. Investește-l în tine, în prezentul și în viitorul tău. Acum e momentul când poți să faci tot ce îți dorești fără frica de a fi judecată de omul iubit.

4. Păstrează optimismul

Uneori, a rămâne optimistă într-o situație dificilă pare a fi imposibil. Chiar dacă nu crezi în propriile forte, ai o adevărată luptătoare în tine. Permite-ți să fii furioasă, nu te rușina să plângi, dar nu uita să zâmbești.

5. Nu renunța la iubire

Faptul că fosta relație a eșuat, nu trebuie să îți creeze noi bariere personale. Adevărul e că sunt puțini oameni, într-adevăr, compatibili cu noi. E firesc să întâlnim în calea noastră oameni nepotriviți. Cu toate astea, este esențial să ne căutam sufletul pereche în continuare.

Alexandrina