Nu poți să ai un comportament indiferent și să crezi că ea nu va pleca, doar pentru că te iubește

Ea te iubește. Sincer, cu sufletul curat, gata să investeastă în această relație, gata să construiască, mai mult decât oricine. Ea te-a descoperit dincolo de masca bărbatului egoist și rece, s-a apropiat de inima ta și a iubit toate defectele tale.

Dar această iubire pură, nevinovată, nu este suficientă pentru a păstra alături un suflet bun. Un timp, va camufla distanța și comportamentul urât. Dar într-un sfârșit limitele vor fi depășite, iar decizia ei de a pleca va fi perfect valabilă.

Nu poți să îi răspunzi de fiecare dată cu aere de superioritate și să crezi că atașamentul ei va crește cu fiecare zi. Aceast mecanism al iubirii funcționează atât timp cât există reciprocitate, o reacție, o atitudine corectă.

În caz contrar, intervine dezamăgirea, tristețea, durerea de a nu putea apropia un om drag și, într-un final, detașarea. Atunci orice efort de a cuceri și de a întoarce persoana iubită, după acel moment plin de revelație și regret, nu-și are rostul.

Nu poți să te joci cu sentimentele unei femei iubitoare, să-i demonstrezi de fiecare dată că alegerea ei din trecut de a-ți fi aproape a fost greșită, și să crezi că această alegere va rămâne pentru totdeauna.

Fără asumare, fără conștientizarea rolului de partener, fără empatie și recunoștință, nu ai cum să continui la nesfârșit acest scenariu. Într-o zi, ea va descifra jocul, va avea curajul să pună punct unei povești toxice.

Dar totul ar putea fi diferit

Ai putea să îmbrățișezi iubirea ei, să o acoperi cu grijă și recunoștință și să-i dai de înțeles cât de mult apreciezi efortul de a te cunoaște cu adevărat. Ai putea să cauți răspunsuri în cuvintele pe care ți le spune.

Ai putea să nu fii egoist, atunci când e vorba despre alegeri și dorințe în relație. Să nu te detașezi, atunci când ea are nevoie de tine alături. Să cauți soluții, împreună, atunci când lucrurile nu merg în direcția potrivită.

Ai putea să tratezi cu respect deciziile și argumentele ei, să ții cont de tot ceea ce vrea să îți comunice, să fii conștient de impactul unui cuvânt spus. Să ai grijă de lucrurile care vin și pleacă într-o relație, dar și mai mult de cele care rămân.

Comportamentul tău poate apropia și mai mult femeia de alături, poate construi poduri între două suflete. Dar același comportament poate înstrăina un om drag, îi poate aduce în interior multe îndoieli și multă tristețe.

Totul poate fi diferit, dacă e vorba despre asumare și încredere. Despre depășirea propriului egoism și îmbrățișarea empatiei, a cunoașterii, a cedării, a ascultării. Atunci când îți pasă, când vrei cu adevărat să reușiți, acest lucru se va întâmpla.

Altfel, nu aștepta ca o atitudine rece și indiferentă să fie urmată de iubire și deschidere emoțională. Luptă pentru un om drag, demonstrează-i femeii iubite că totul are rost.

© De Vorbă cu Tine

Sursa foto: unsplash.com