Nu poți pur și simplu să te comporți ca un nemernic cu ea și să te aștepți mereu să se întoarcă la tine pentru că te iubește

Nu poți să o tratezi cu indiferență și să dorești de la ea atenție. Atât timp cât nu te interesează cum se simte, ce face, de ce o doare, cât nu știi care sunt dorințele  și visurile ei, cât nu ești lângă ea atunci când se simte singură, când e bolnavă, când are nevoie de ajutor. Nu e normal să aștepți de la ea grijă și iubire în momentele dificile din viața ta.

Nu poți să nu o suni, să nu-i scrii și să vrei ca ea să-ți arate că-i pasă de tine. Te iubește sincer, dar acesta nu e un motiv să o facă să cerșească iubirea, bunăvoința ta. Nu e obligată să te facă să o alegi în viața ta. Până la urmă nu ești unicul bărbat în această lume. Pentru unii dintre ei ea contează cu adevărat. Tu îi dai șansa să aleagă. Ea alege.

Nu poți simplu să o minți și să o înșeli, iar ea să-și calce deminitatea în picioare, să treacă peste gelozie, durere, să se prefacă ca și cum nimic nu s-a întâmplat. Nu poate să accepte să fie umilită și trădată de tine. Iar tu să ceri de la ea sinceritate și devotament.

Nu poți fără nici o părere de rău să o insulți, iar apoi să ceri de la ea respect. Are tot dreptul să-l respecte pe cel care o respectă, să fie lângă cel care o iubește. Are tot dreptul să-ți răspundă cu aceeași atitudine și să te părăsească.

Nu poți să pleci când vrei și să te întorci la ea sau când te simți singur. Nu e obligată să te ierte de fiecare dată când tu bați la ușa casei ei implorând-o să te asculte și să-ți mai dea încă o șansă. Nu ai nici un drept să-i distrugi liniștea și pacea sufletească. Nu poți să o împiedici să-și trăiască viața lângă un alt bărbat, doar pentru simplu fapt că te-a iubit cândva.

Nu poți pur și simplu să te comporți ca un nemernic cu ea și să te aștepți mereu să se întoarcă la tine pentru că te iubește. Te iubește, dar are dreptul la fericire. Nu merită să suporte indiferență, minciuni, singurătate. Nu are rost să se mintă ca va fi altfel, să spere că te vei schimba, că va fi iubită, prețuită, înțeleasă și susținută. Iar tu vei rămâne același nemernic care nu poate să-i ofere decât lacrimi și frustrări.